Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
asit, asitler, hidroksi, konusu, kullanılırhidroksi, nelerdirhidroksi, nerelerde

Hidroksi Asitler Nelerdir?Hidroksi Asitler Nerelerde Kullanılır?Hidroksi Asit Konusu

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hidroksi Asitler Nelerdir?Hidroksi Asitler Nerelerde Kullanılır?Hidroksi Asit Konusu

HİDROKSİ ASİTLER
Yapılarında –OH grubu bulunduran KA lere oksi ya da hidroksi asitler adı verilir Bu bileşikler hem karboksil hem de –OH grubuna sahip olmaları nedeniyle H bağı oluşturup, tamamı suda iyi çözünürler Bunların çoğu doğal olarak bitkilerde ve özellikle ham meyvelerde bulunur Aşağıda bazı önemli oksi asitlerin formülleri verilmiştir

Laktik asit sütte, tartarik asit üzüm suyunda, sitrik asit limon ve portakal gibi meyvelerde bulunur Hidroksi asitlerden biriside karbonik asittir Fakat kararlı değildir Parçalanarak karbondioksit ve su oluşturur

Nitrillerin asitli ortamda hidrolizinden hidroksi asitler elde edilir Bunun için aldehit ya da ketondan başlamak gerekir

Alfa halojen asitlerin hidrolizi ile alfa hidroksi asitler oluşur

Alfa hidroksilli asitler ısıtıldıklarında dimerleşek laktidleri oluştururlar

asitlerin formülleri ,hidroksi beta ,hidroksi asit ,hidroksi asitler, laktik asit nelerde bulunur ,beta hidroksi asit nedir ,hidroksi asit alfa ,hidroksi asit oksi asitler ,alfa hidroksi asit nerede bulunur,hidroksi karbonik asit nedir ,hidroksi sitrik asit, hidroksilli asitler ,a hidroksi asitler ,portakal hidroksi sitrik asitin

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com