Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anlamda, anlamı, biliminin, bilimse, kimya

Kimya Biliminin Anlamı - Bilimse Anlamda Kimya Nedir?

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Müspet (pozitif) bir bilim olan kimyanın konusu maddedir Maddenin yapısını, özelliklerini, ayrı ayrı maddeler arasındaki değişmeleri, bu değişmelerin bağlı olduğu kanun ve kuralları inceleyen bilimdir

Kimya önemlimidir?

XVyüzyılda insanların ortalama yaşı 15 idi Çağımızda, ileri ülkelerde ortalama ömür 60 yılın üstündedir
Bugün rahat, daha konforlu yaşıyor-sak, daha sıhhatli isek bunu kimya bilimine borçluyuz Fabrikalar, taşıtlar, margarinler, vitaminler, ilaçlar, deterjanlar, yapay iplikler, plastikler, yapay kauçuk, alaşımlar, boyalar, gübreler, ve başka akla gelebilecek her şeyin yapılmasında kimya biliminin yardımı büyük olmuştur Kim-yasız bir uygarlık düşünülemez Kimya hayatımızın her alanına girmiştir Bu nedenle, herkesin, yaşantısında daha iyi başarı sağlayabilmesi için azda olsa kimya bilmesi gerekir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com