![]() |
Etme Bulma Dünyası İslam-İ Hikayeler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Etme Bulma Dünyası İslam-İ HikayelerBir adam, karısı ve yaşlı babası ![]() ![]() Etme Bulma Dünyası İslam-i Hikayeler Bir gün kocasına: - Bey ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Adamcağız şaşkınbiraz da sitemli bir vaziyette: -Ne diyorsun hanım, o babam babam; öldüreyim mi, atayım mı? Kimi var bizden başka bakacak, dese de karısı ısrarda ısdrar ediyordu ![]() Adam baktı olacak gibi değil babasını dağa bırakmaya karar verdi ![]() ![]() - Baba, torununla beraber dağa oduna gidiyoruz, istersen sen de gel" der ![]() Baba gelinin dırdırını dinlemektense onlarla beraber dağın yolunu tutar ![]() - Baba sen burada biraz dinlen ![]() Odun toplamadan, babasını orada bırakarak dönerler ![]() Yolda torun: - Dedemi almadık baba ![]() - Dedeni oraya bıraktık ![]() ![]() Torun ısrar eder: - Dedemi isterim ![]() ![]() ![]() ![]() - Baba, sen ihtiyarladığında ben de senin gibi seni getirip dağa mı bırakacağım? der demez adamın aklı başına gelir ![]() Babasını almaya karar verir İhtiyar, kendisini almak için yoldan geri dönen oğluna: - Evlâdım, sen beni bırakıp gidemezsin ![]() ![]() ![]() Adam babasını alıp eve getirir ![]() «Bu dünya etme-bulma dünyası» diye ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|