Rebîulevvel Ayı Ve Velâdet Kandili |
09-08-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Rebîulevvel Ayı Ve Velâdet KandiliRebîulevvel Ayı ve Velâdet Kandili Rebîulevvel Ayı ve Velâdet Kandili rebiülevvel ayı 1 günü = 24 Ocak gününe tekabül etmektedir idrâk ettiğimiz rebîulevvel ayı, Sevgili Peygamberimizin (sav) âlemleri şereflendirdiği, nûrlu vücudunun dünyaya intikal ettiği mübârek aydır rebiülevvel ayı 1 günü = 24 Ocak günü senenin ilk kandili olan Velâdet (Mevlid) Kandili’dir Bu ay içinde mümkün olduğu kadar Resûlüllah Efendimiz (sav) için çokça salât ü selâm (salât-ı nâriye, salât-ı münciye ve salât-ı fethiye gibi salavâtlar) okumalıdır *** Resûlüllah Efendimiz (sav), rebîulevvel ayının 12’nci gecesinde dünyayı teşrif etmişler Dolayısıyla bu ayın 12’nci gecesi aynı zamanda Hicrî senenin ilk kandilidir Fahr-i âlem Efendimizin (sav) dünyayı teşriflerinin Hicrî 1479, Şemsî yılla 1436’ıncı yılını idrâk etmiş olacağız *** Bu gecenin mânevî zenginliğinden bolca istifade ve istifaza edebilmek için bir Tesbih Namazı kılmalı ve mümkünse bir de Hatm-i Enbiyâ yapmalıdır Tesbih Namazına şu şekilde niyet edilir: “Yâ Rabbî, niyet eyledim rızâ-i şerifin için tesbih namazına Yâ Rabbî, bu gece teşrifleriyle âlemleri nûra gark ettiğin sevgili Habîbin, başımızın tâcı Resûl-i zîşân Efendimiz’in hürmetine ve bu gecedeki esrârın hürmetine ben âciz kulunu da afv-ı ilâhine, feyz-i ilâhine mazhar eyle, Allâhü Ekber” (Duâ ve İbâdetler, Fazilet Neşriyat, İstanbul, 1983, s 18-19) *** Başta bütün site üyesi kardeşlerimiz olmak üzere, tüm İslâm âleminin Rebîulevvel ayını ve önümüzdeki Veladet Kandillerini tebrik ediyor, Cenab-ı Hak'tan topyekün insalık adına hayırlı inkişaflara vesile olmasını niyaz ediyorum Selam ve dua ile |
|