Kayseri Karamavuşlar Evlik Sucuk 1 Kg |
09-08-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kayseri Karamavuşlar Evlik Sucuk 1 KgKayseri Karamavuşlar Evlik Sucuk 1 Kg SUCUK Anadolu'ya özgü bir kültürdür sucukDoğum yeri her ne kadar bilinmese de sucuk diyarı Kayseri diye bilinir Kayseri halkı sucuğa ve pastırmaya lezzetinin Erciyes Dağı'ndan gelen esintinin verdiğini söylerler Sucuk literatürlerde baharatlanmış kıymanın kurutulmuş bağırsağa doldurulmuş şekli diye geçer Fakat sucuğun doğumu eskiden tarlada çalışan işçiler için et yemek çok zor bir işti Sıcaklardan dolayı et fazla durmaz ve kısa bir süre içinde bozulur, yenmez hale gelirdi Bozulmayı önlemek için kıymayı bolca baharata bularlar, o şekilde ömrünü uzatmaya çalışırlardı Yalnız kıymanın hava almaması gerekiyordu Bunun için birçok denemeden sonra bağırsak bulundu Temizlenen ve kurutulan bağırsaklara baharatlanmış kıymayı koymak o yiyeceğin uzun süre bozulmamasına yarıyordu Bazen günlerce geçirilen elektriksiz yayla ortamında her daim et yeme arzusu bu şekilde giderilmiş olurdu KARAMAVUŞLAR ET VE ET ÜRÜNLERİ KaramavuşlarEtve Etürünlerikayseri ilihacılar ilçesinde1930yılında Hüseyin Karamavuştarafındanfaaliyetinebaşlamışolup 1965liyıllardaoğlu Mehmet Karamavuş’ unbayrağıdevralmasıylafaaliyetinedevam etmektedir Üçüncü kuşak Karamavuşlar 2002 yılından itibaren üretim izni ve patentle misyonu genişletilmiştir Temel hedefimiz müşteri memnuniyeti üzerine kurulmuş olup sucuk ve pastırmanın yaygın olduğu Kayseri İlinde müşterilerin beğenisine sunulmuştur Ürünün Resimleri: Ürün Özellikleri :
Piyasa Fiyatı - 07092012 43,19 TL |
|