Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
balığı, carassius, havuz

Havuz Balığı (Carassius Carassius)

Eski 05-03-2009   #1
siLveRghoSt

Havuz Balığı (Carassius Carassius)

Havuz balığı (Carassius carassius), sazangiller (Cyprinidae) familyasına ait bir balık türü Havuz balığı sazan'a çok benzer ikisini ayırt etmek için havuz balığının daha yüksek olan sırtına, ve sazan balığında var olan bıyıkların eksik olmamasına dikkat etmek gerek Renkleri çoğunlukla metalik sarı, bazende gri ya da yeşilimsi olur Havuz balığı çok yavaş büyür Boyları 15-25 en çok 60 cm ve 2-3 kg ağırlıkta olur Havuz balığı ile sazan balıkları birbirleri ile çiftleşebilirler En büyüklerinin diğer küçük balıkları yedikleride görülmüştür

Trakya, Marmara bölgeleri, Kızılırmak, Yeşilırmak deltaları ve Çoruh havzasında yayılış gösterir Avrupa'da da çok yaygındır Su içindeki otlar, dip hayvanları ve sinek larvalarıyla beslenir Mayıs-Haziran arası 14-20 C° sularda 150-300 000 yumurtasını otların üzerine bırakır Suyun kirliliği ve oksijen toleransına dayanıklı bir balıktır Hatta 5 güne kadar hiç oksijen içermeyen suda hala hayatta kalabildigi tespit edilmiştir Kurak zamanlarda yasadığı küçcük göl kurusa bile, kendini çamura gömüp belli bir süre hayatta kalabilir Bu yüzden hatta cok kirli sularda, ve çok küçük göllerde bile yaşayabilir Büyüklerinin eti lezzetlidir Bazı batı ülkelerinde üretimi yapılmaktadır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com