Armutlu Kek Tarifleri |
09-06-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Armutlu Kek TarifleriArmutlu Kek Malzemeler:
Çukur bir kasede yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp, köpük köpük oluncaya kadar çırpın Sıvı yağı ekleyip yarım dakika daha çırpalım Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip düşük ayarla karıştırın Kalıbı margarinle yağlayıp kalıbın tabanına un serpelim Hamuru kalıba boşaltalım Armutlarıkabuklarını soyup, ikiye bölelim Çekirdeklerini cıkarıp, enine ince ince dilimliyelim Dlimlerken alttan tam kesmeyelim dilimler birbirinden ayrılmasın Karşılıklı gelecek şekilde armutları kek hamurunun üzerine dizelim Üzerine hafif bastıralım Üzerine tarçın, ceviz, fındık ne varsa serpelim 190 derece ısılı fırında Üzeri kızarana kadar pişirelim (yaklaşık 40-45 dk) Not: Oktay Usta Tarifi |
Armutlu Kek Tarifleri |
09-06-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Armutlu Kek TarifleriArmutlu Kek Malzemeler:
Yuvarlak veya kalp şeklindeki kalıbı yağlı kağıt ile kaplayın Yağ, şeker, un, kabartma tozu ve kakaoyu geniş bir kapta karıştırın İçine çırpılmış yumurtaları ve sütü ekledikten sonra 3-4 dakika daha karıştırın Soyulup dilimlenmiş armutları limon suyuna batırdıktan sonra, kek kalıbına simetrik biçimde dizin Önceden hazırladığınız karışımı, armutların şeklini bozmadan kalıbın içine boşaltın Önceden 190 derecede ısıttığınız fırında, 35 dakika pişirdikten sonra kalıbı ters çevirin İsteğe göre sıcak ya da soğuk servis yapabilirsiniz |
|