Ağlayan Kek Tarifleri |
09-06-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ağlayan Kek TarifleriAğlayan Kek Malzemeler:
Kek malzemelerini büyük bir cam kase de yumurta ve şekeri çırptıktan sonra diğer malzemeleri sırayla boşaltıp iyice karıştırın bekletmeden pişeceği kaba döküp 170 derece önceden ısıtılmış fırında 40 – 45 dakika pişirilir Kuru bir bıçak ya da kürdan ile pişip pişmediği kontrol edilir piştikten sonra tezgaha konur bir bardak süt kek in üzerine dökülür kek soğumaya bırakılır Soğuduktan sonra krem şanti sürülür krem şantinin üzerine önceden hazırlayıp sogutulmuş kakao sosu dökülür Not:İsterseniz hazır çikolata sosu da kullanabilirsiniz |
Ağlayan Kek Tarifleri |
09-06-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ağlayan Kek TarifleriAğlayan Pasta Malzemeler: Kek için
Ağlayan pasta yapımına keki hazırlamakla başlayın Bir kabın içine toz şeker ve yumurtaları kırıp mikserle çırpın Ardından diğer malzemeleri döküp iyice çırpın Kek kabınızı yağlayın ve hazırladığınız kek harcını kalıba döküp 5 dakika önceden ısıttığınız 180 derecedeki fırına verip pişirin Pişen keki fırından alıp soğumaya bırakın Kek soğuyana kadar toz şantiyi bir kabın içien koyun ve üzerine 1 su bardağı sütü ekleyip çırpın Soğuyan kekin üzerine krem şantiyi dökün ve spatlua ile her yerini kaplaması için yayın Ardından sosun malzemelerini tencereye boşaltın ve kıvamını alana kadar ocakta pişirin Pişen sosu buzdolabına kaldırın ve soğutun Servis edeceğiniz zaman pastanızı dilimleyin ve servis edeceğiniz dilimlerin üzerine pasta dilimini tam örtmeyecek şekilde sosu akıtınAfiyet olsun |
|