Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek, çıtır, italya, pecorino, peynirli

Pecorino Peynirli Çıtır Börek (İtalya)

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pecorino Peynirli Çıtır Börek (İtalya)







Pecorino Peynirli Çıtır Börek (İtalya)

Malzemeler:
  • 8 dilim ekmek (ince dilimlenmiş)
  • 1 fincan rendelenmiş Pecorino peyniri (Bu peyniri bulmanız biraz zor olabilir Onun yerine eski kaşar da kullanabilirsiniz)
  • 4 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
  • 1 diş sarımsak dövülmüş)
  • Un
  • ½ fincan domates sosu
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
Domates Sos:
  • 1 domates
  • 1 diş sarımsak (ince dilimlenmiş)
  • 1 yemek kaşığı sirke ya da kırmızı şarap
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Yukarıdaki tüm malzemeleri, domatesler suyunu çekene kadar pişirin

Hazırlanışı:[*]Ekmekleri ufalayın İçine yumurta, maydanoz, sarımsak, tuz ve karabiber ekleyin Karışımı yoğurun Küçük toplar haline getirin[*]Una bulayarak kızgın yağda kızartın[*]Servis tabağına domates sosunu yayarak dökün Kızarttığınız topları bu sosun üzerine koyun Üzerlerine maydanoz serperek süsleyin Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.