Şeytanın Hileleri |
03-24-2009 | #1 |
yesimciwciw
|
Şeytanın HileleriEuzu billahi mineşşeytânirracîm Bismillahirrahmanirrahim Resûl-i Ekrem (SAV) buyurur "İblis yeryüzüne indiği zaman Allah-u Teâlâ'ya: - Yâ Rab, beni kovdun ve yeryüzüne gönderdin O halde bana bir mesken ver, dedi Allah-u Teâlâ: - Meskenin hamamdır buyurdu - Bana oturacağım bir toplantı yeri ver - Toplantı yerin sokak başları ile çarşı ve pazarlardır - Bana yemek ver - Yemeğin, Besmelesiz yenen yemeklerdir - Bana içecek ver - Keyif veren her içki senin içeceğindir - Bana bir dellâl ver - Bütün çalgılar senin dellâlindir - Bana okunacak bir şey ver - Şiirler senin okuyacağın şeylerdir - Benim de hadisim, sözlerim olsun - Senin sözlerinde yalanlardır - Bana av âletleri ve tuzaklar ver - Senin tuzakların kadınlardır, Hz Aişe (RA) diyor ki: Resûl-i Ekrem (SAV) "Şeytan birinize gider hulûl eder ve vesvese yolu ile: - Seni kim yarattı, diye sorar Adam: Şeytan ise ona: - Allah (cc) yarattı, diye cevap verir - Ya Allah (c,c) ı kim yarattı? der Sizde biriniz böyle bir suâl ile karşılaşınca, Allah ve Resulüne imân ettim, desin, Zira bu, o vesveseyi giderir" buyurdu Ebû Hüreyre (Buhari, Müslim)