Bulut Şiirleri |
09-02-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bulut ŞiirleriBulut İle İlgili Şiirler BULUTLAR ADAM ÖLDÜRMESİN Analardır adam eden adamı aydınlıklardır önümüzde gider Sizi de bir ana doğurmadı mı? Analara kıymayın efendiler Bulutlar adam öldürmesin Koşuyor altı yaşında bir oğlan, uçurtması geçiyor ağaçlardan, siz de böyle koşmuştunuz bir zaman Çocuklara kıymayın efendiler Bulutlar adam öldürmesin Gelinler aynada saçını tarar, aynanın içinde birini arar Elbet böyle sizi de aradılar Gelinlere kıymayın efendiler Bulutlar adam öldürmesin İhtiyarlıkta aklına insanın, tatlı anıları gelmeli yalnız Yazıktır, ihtiyarlara kıymayın, efendiler, siz de ihtiyarsınız Bulutlar adam öldürmesin Nazım Hikmet Ran --------------------------------- ŞEHRİN ÜSTÜNDEN GEÇEN BULUTLAR Bakıp imreniyorum akınına Şehrin üstünden geçen bulutların Belki gidiyorlardır yakınına Rüyamızı kuşatan hudutların Evler, ağaçlar, sular, ben ve bu an Sanki bulutlarla bir, akıyoruz; Onların hevesine uyaraktan Cenup ufuklarına bakıyoruz Biz de hafif olsaydık bir rüzgârdan, Yer alsaydık şu bulut kervanında, Güzel'e ve Yeni'ye doğru koşan Bu sonrasız gidişin bir yanında; Dağlara, denizlere, ovalara Uzansaydık yağarak iplik iplik, Tohumları susamış tarlalara Bahar, gölge ve yağmur götürseydik Bakıp imreniyorum akınına Şehrin üstünden uçan bulutların Gidiyor, gidiyorlar yakınına Rüyamızı kuşatan hudutların Ahmet Muhip Dıranas ------------------------------------- BULUT MU OLSAM Denizin üstünde ala bulut yüzünde gümüş gemi içinde sarı balık dibinde mavi yosun kıyıda bir çıplak adam durmuş düşünür Bulut mu olsam, gemi mi yoksa? Balık mı olsam, yosun mu yoksa? Ne o, ne o, ne o Deniz olunmalı, oğlum, bulutuyla, gemisiyle, balığıyla, yosunuyla Nazım Hikmet Ran |
|