Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
antep, eğitimi, fıstığı, hakkında, meslek, teknikeri

Antep Fıstığı Teknikeri Meslek Eğitimi Hakkında

Eski 09-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Antep Fıstığı Teknikeri Meslek Eğitimi Hakkında

Antep fıstığı teknikeri meslek eğitimi

Antep fıstığı teknikeri Meslek eğitimi “Antep Fıstığı Tarımı ve Teknolojisi” programı adı altında sadece

Gaziantep Üniversitesi Nizip Meslek Yüksek Okulunda verilmektedir

Eğitim süresi 2 yıldır Eğitim teorik ve pratik olarak verilmektedir

ÖN EĞİTİMDE BAŞARILI OLUNMASI GEREKEN DERSLER

Fen Bilimleri ( Biyoloji, Kimya)

Ekonomi

Mesleğin eğitimine girebilmek için;

Lise veya dengi okul mezunu olmak,

Meslek liselerinin “Bahçecilik, Çay Teknolojisi, Genel Ziraat, Makine (Tarım Meslek

Lisesi), Makine-Tarım Teknolojisi, Peyzaj, Tarım, Tarım Teknolojisi, Süs Bitkileri,

Zeytin Teknolojisi, ve Ziraat” alanından mezun olanlar “Antep Fıstığı Tarımı ve

Teknolojisi” önlisans programına sınavsız geçiş için başvurabilirler Ortaöğretim

Başarı Puanları, okul türleri, Mesleki ve Teknik Eğitim Bölge’leri (METEB) ve

mezuniyet yılları dikkate alınarak kontenjan dahilinde yerleştirilebilirler

Meslek liselerin diğer alanlarından veya genel liselerden mezun olanlar/olacaklar

kişilerin ÖSYM tarafından yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) girmeleri ve

yeterli “YGS-2“ puanı almaları gerekir

Eğitim süresi 2 yıldır Eğitim teorik ve pratik olarak verilmektedir

1Yıl: Rapor yazım ve Sunum Tekniği, Bilgisayar, Matematik, Bahçe Bitkileri Yetiştiriciliği,

Bitki Besleme, Antepfıstığı Çeşitleri, Toprak Bilimi İngilizce 1, Türkçe, Bilgisayar

Uygulamaları, Meteoroloji, Fidan Yetiştirme Teknikleri, Bahçe Tesisi, Antepfıstığı

Anaçları ve Özellikleri, Gıda Mevzuatı ve Antepfıstığının besin Değeri, Antepfıstığının

Ekolojik İstekleri, Tarım Ekonomisi, İngilizce 2 ve Beden Eğitimi ve Spor dersleri

okutulur

2 Yıl: Bitki Islahı, Ağaçların Aşıya Hazırlanması, Antepfıstığının Gübrelenmesi, Budama,

Antepfıstığının Hasat Sonu Fizyolojisi, Pazarlama, İngilizce 3, Atatürk İlkeleri ve İnkılap

Tarihi, Antepfıstığında Döllenme Biyolojisi, Antepfıstığı Hastalık ve Zararlıları,

Antepfıstığı İşleme Tekniği, Sulama, Uygulama, Bitirme Projesi ve İngilizce 4 dersleri

okutulur

Ayrıca 1 ve 2 yılın sonlarında yaz aylarında 40 işgünü staj yapılır

Eğitimini başarı ile tamamlayanlara önlisans diploması ve “Antep fıstığı Teknikeri” ünvanı

verilir

“Antep Fıstığı Tarımı ve Teknolojisi” programını bitirenler ÖSYM tarafından yapılan Dikey

Geçiş Sınavında (DGS) başarılı oldukları taktirde “Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Kültür

Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması, Tarla Bitkileri” lisans programlarına dikey geçiş

yapabilirle

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com