Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anlamı, atasözünün, bakar, kopar, kıyamet, yer

Biri Yer Biri Bakar Kıyamet Ondan Kopar Atasözünün Anlamı

Eski 09-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bir toplumun sahip olduğu varlıklardan her fert bir adalet çerçevesi içinde yararlanmalıdır Eğer böyle olmaz, adaletli davranılıp hak gözetilmez, sadece bir kısım insanların yararlanmasına göz yumulup diğer insanların yararlanmasına fırsat verilmezse kargaşa çıkar; kavga baş gösterir, toplumdaki sosyal barış zedelenir, düzen bozulur, insanlar birbirlerine düşer

Bir toplumda, bir kesim sürekli zenginleşirken, yoksul kesim sürekli daha da fakirleşiyorsa burada toplumsal adalet yok demektir Toplumsal adaletin olmadığı bir yerde mutlaka tartışmalar, kavgalar, krizler çıkar Çünkü adaletin olmadığı yerde sukunet olmaz Siz sürekli büyürken karşınızdaki sürekli küçülüyorsa burada bir sorun olduğu açıktır Toplumsal adaleti sağlayacak olanlar ülkenin yöneticileridir Toplumsal adalet sağlanmadığında bir huzursuzluk çıkacağını bilmeli ve bunun içinde gerekli önlemleri almalıdırlar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com