Çiğ Börek Nasıl Yapılır? |
08-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çiğ Börek Nasıl Yapılır?Çiğ Börek Tarifi Çiğ Börek nasıl yapılır Malzemeler 200 gram un 250 gram kıyma 1 baş soğan 1 yumurta 200 gram yağ Tuz Karabiber Kızartma için yağ 1 Kaşık salça Çiğ böreğin içinin yapılışı Kıymanın içine 1 baş soğanı doğrayınız Biraz sulandırılmış salça ve su koyup 1-2 taşım kaynatınız Ateşten alıp tuz, karabiber ve kıyılmış maydanozu serpin Çiğ böreğin yapılışı 500 gram unu hamur tahtasına eleyiniz Yumurta ve tuzu koyup ılık su ile kulak memesi yumuşaklığında hamur yapınız Yarım limon büyüklüğünde parçalara ayırıp ıslak bez altında 15 dakika dinlendirin Her parçaya 10-15 cm çapında dairelere açıp börek içini hamurun yarısına koyup diğer yarısı için üzerine gelecek şekilde kapatınız Kızgın yağda kızartıp kağıt yayılmış tepsiye alınız Servis tabağına dizip sıcak servis yapınız |
|