Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
beylikler, kurulan, kösedağ, savaşından

Kösedağ Savaşından Sonra Kurulan Beylikler

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

1243 Kösedağ Savaşı’ndan sonra Anadolu Selçuklu Devleti’nin Moğol hakimiyetine girmesi üzerine, uc beyleri serbest hareket etmeye ve Anadolu Selçuklu sultanlarını tanımamaya başladılar Anadolu’nun batısında yoğunlaşan beyliklerin nüfus ve askeri gücünü Moğolların baskısından kaçan Türkmenler oluşturuyordu Moğolların hakimiyetini kabul etmek istemeyen uc beyleri ve aşiret beyleri bağımsızlıklarını ilan ederek Türkiye’de “Beylikler Dönemi”nin başlamasına neden olmuşlardır

Anadolu’da
Söğüt ve Domaniç çevresinde Osmanlılar,
Konya ve çevresinde Karamanoğulları,
Kütahya ve çevresinde Germiyanoğulları,
Balıkesir çevresinde Karesioğulları,
İzmir ve Aydın çevresinde Aydınoğulları,
Manisa’da Saruhanoğulları,
Sinop ve Kastamonu’da Candaroğulları,
Muğla’da Menteşeoğullurı,
Maraş’ta Dulkadiroğulları
ve Adana’da Ramazanoğulları beylikleri kurulmuştur

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com