ALLAH(a.c.)'ı mı daha çok sevdik yoksa onun yaratmış olduğu bir beşeri mi ? |
11-26-2008 | #1 |
fatmanur
|
ALLAH(a.c.)'ı mı daha çok sevdik yoksa onun yaratmış olduğu bir beşeri mi ?Evet arkadaşlar konu belki bizleri zorlayacak ama herkesin vicdanını samimiyete davet ediyorum Örneğin bir erkek veya bir kız karşı cinsine aşık olunca ona karşı birşeyler hissedince gözleri kör , kulağı sağır oluyor ve onun için yapamayacağı şey kalmıyor öyle ki sevdiği uğruna ALLAH (cc) ın verdiği güzelim cana kastedenlerimiz bile çıkıyor peki yarın mahkeme-i kübra da kurban olduğum biz kullarına sorsa , dese ki : "Ey kullarım beni çok sevdiğinizi iddia ederken size vermiş olduğum 24 saatten , 24 altından bir saatini , bir altını sizden geri istemiştim ama siz o bir saati , bir altını geri vermemekle beraber benim yaratmış olduğum bir acizane kula ömrünüzü harcadınız , onu mutlu etmek için gecenizi gündüzünüze kattınız öyleleriniz vardı ki benim lütfettiğim cana bile kıydı, acaba beni mi daha çok sevdiniz yoksa onu mu ? Benim için mi daha fedakardınız yoksa onun için mi ? Ben mi daha çok aklınıza geldim yoksa o mu ? Ben ALLAH tım yaratıcıydım sizleri yoktan varedendim,sizler yokken , bir hiçken sizi insan olarak şereflendirip , kainatın tüm nimetlerini sizlerin emrine sunandım Size sevgi şuurunu sevilme duygusunu veren de bendim Sevdiklerinizi ve sevildiklerinizi yaratan da bendim Ama sizler benim yaratmış olduğum bir aciz kul kadar bile mi sevmediniz beni ? " derse o an ne yaparız acaba , HzALLAH ' a ne cevap veririz acaba ? HzALLAH (ac) sevgisini gerektiği şekilde ve kimi ne kadar sevip kim için ne kadar zaman harcayacağını bilen , kime ne kadar gönül verip , kim için ne kadar fedakarlık yapacağını hakkıyla bilen kullarından eylesin , Amin
Sen öyle rahmet edersin ki rahmetinin bir cilvesi cennetim olur Rahmetinden bir parıltı sonsuz mutluluğumdur Rahmetinin bir damlası herkesin rızkına kefil olur Su çorak gönlüme merhametini indir Su fani ömrümü sonsuzluğa eriştir |
Cevap : ALLAH(a.c.)'ı mı daha çok sevdik yoksa onun yaratmış olduğu bir beşeri mi ? |
11-26-2008 | #2 |
haticee
|
Cevap : ALLAH(a.c.)'ı mı daha çok sevdik yoksa onun yaratmış olduğu bir beşeri mi ?amintesekkrler cnm