Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anadolu, bolgesinin, dogu, nufusu

Dogu Anadolu Bolgesinin Nufusu

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dogu Anadolu Bolgesinin Nufusu

Doğu Anadolu Bölgesinin Nüfus Yoğunluğu - Doğu Anadolu Bölgesinin Nüfusu

Türkiye 'nin nüfus yoğunluğu en az olan bölgemizdir Bunda bölgenin yüz ölçümünün büyük olması başlıca etkendir 1234 yılındaki nüfus sayımına göre bölgenin nüfusu 6 milyon 100 bin kişi civarındadır

Bölge'nin en kalabalık kenti Malatya'dır 2008 yılı adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre 462569 nüfusludurİkinci kalabalık kent 383168 nüfuslu Erzurum kentidirÜçüncü sırada 352163 nüfuslu Van ve 325574 nüfuslu Elazığ izlemektedirDiğer kentlerin nüfusu 100 binin altındadır

Diğer bölgelere göçün fazla yaşandığı bölge olan Doğu Anadolu Bölgesi'nde kırsal nüfus kent nüfusundan fazladır

Bazı İllerin Nüfus Artışı (1990-2000 arası)
Van %4303
Ağrı %1903
Erzurum %1052
Erzincan %538
Bingöl %251
Kars -%843

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com