Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bezelyeli, hindili, pilav, tarifi

Hindili Bezelyeli Pilav Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hindili Bezelyeli Pilav Tarifi





Hindili Bezelyeli Pilav Tarifi

Hindili Bezelyeli Pilav nasıl yapılır
Hindili Bezelyeli Pilav yapılışı
Hindili Bezelyeli Pilav Tarifi Resimli

Hindili Bezelyeli Pilav Malzemeleri
500 gr hindi eti
1 tutam dereotu
1 su bardağı bezelye
4 kaşık zeytinyağı
1 adet kuru soğan
4 su bardağı tavuk suyu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı pirinç



Hindili Bezelyeli Pilav Tarifi :
Hindi etini pişene kadar haşlayalımTaze veya dondurulmuş bezelyeyi 15 dakika haşlayıp süzelim Pilav tenceresinde zeytinyağını kızdırıp üzerine incecik doğranmış soğanları ve istediğimiz formda didiklediğimiz hindi etlerini kavurup ayıklayıp yıkadığımız pirinci ilave edelimİnce şeritler halinde doğranmış kırmızı etli biberi ekleyelim Sürekli karıştırarak 10 dakika kavuralım sıcak tavuk veya et suyu tencereye aktaralım Tuz ve karabiber ekip haşlanmış bezelyeyi ilave edelim Orta ateşte suyunu çekene kadar pişirip 20-25 dakika dinlendirelim Servis tabağına alıp dere otu ile süsleyip servis edelim

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.