Hindili Bezelyeli Pilav Tarifi |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hindili Bezelyeli Pilav TarifiHindili Bezelyeli Pilav Tarifi Hindili Bezelyeli Pilav nasıl yapılır Hindili Bezelyeli Pilav yapılışı Hindili Bezelyeli Pilav Tarifi Resimli Hindili Bezelyeli Pilav Malzemeleri 500 gr hindi eti 1 tutam dereotu 1 su bardağı bezelye 4 kaşık zeytinyağı 1 adet kuru soğan 4 su bardağı tavuk suyu 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 2 su bardağı pirinç Hindili Bezelyeli Pilav Tarifi : Hindi etini pişene kadar haşlayalımTaze veya dondurulmuş bezelyeyi 15 dakika haşlayıp süzelim Pilav tenceresinde zeytinyağını kızdırıp üzerine incecik doğranmış soğanları ve istediğimiz formda didiklediğimiz hindi etlerini kavurup ayıklayıp yıkadığımız pirinci ilave edelimİnce şeritler halinde doğranmış kırmızı etli biberi ekleyelim Sürekli karıştırarak 10 dakika kavuralım sıcak tavuk veya et suyu tencereye aktaralım Tuz ve karabiber ekip haşlanmış bezelyeyi ilave edelim Orta ateşte suyunu çekene kadar pişirip 20-25 dakika dinlendirelim Servis tabağına alıp dere otu ile süsleyip servis edelim |
|