Cinselliğim Dna Mın Bir Parçası |
08-24-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Cinselliğim Dna Mın Bir ParçasıKadın hayranlarıyla ünlü Darren Hayes gay olduğunu açıkladı, hatta evlendi Hayran kitlesinin sadakatini grubunu bırakarak ve cinsel kimliğini açıklayarak bir ölçüde anlayan Hayes, şimdi çok daha az insan için önemli ve takip edilir olsa da pişman değil Myspaceden tanıdığım bir kadın kısa bir süre önce bana onun Darren Hayese olan düşkünlüğünü paylaşmadığım sürece arkadaş olamayacağımızı söyledi Eski pop grubu Savage Gardenın solistinin Myspacede 27,000 hayranı mevcut ve sayfasına bıraktıkları yorumlara bakılacak olursa hepsi de ona bahsettiğim kadın kadar umutsuzca bağlılar Dolayısıyla Hayes beni Avustralyadan bizzat aradığında ilk değindiğim konu bu delicesine sadık hayran kitlesi oldu Hem evet, hem hayır olarak yanıtlıyor Hayes beni mahçup bir tavırla Kariyerimin belli noktalarında çok sayıda hayran kaybettim ünlü bir pop grubunu bıraktığımda ve gay olduğumu itiraf ettiğimde de, aynı şekilde pek çok hayranımı kaybettim Sonuçta geriye bana gerçekten sadık olan bir avuç insan kaldı Kaybettiği hayranlarının yanı sıra, aşağı yukarı bir yıl kadar önce açığa çıkan Hayesin verdiği karardan, Neil Tennant gibi pişman olup olmadığı da merak ettiğim bir diğer konuydu Kısa bir zaman önce verdiği röportajda, Tennant gazetecilerin ona artık gay şarkıcı Neil Tennant olarak hitap etmelerinden nefret ettiğini belirtmişti Acaba Hayese de gay şarkıcı Darren Hayes olarak hitap edilmeye başlansa, o da bu durumdan aynı şekilde rahatsız olur muydu? Hayes gülüyor ve Hiç de değil diyor, Kesinlikle pişman değilim Bu hayatta yaptığım en iyi şeylerden biriydi Bence bu durum kariyerime canlılık kattı İnsanlara artık ilginç gelmemem yüzünden reddedilip unutulma tehlikesiyle karşı karşıyaydım Bir gazeteci için röportaj sırasında içini dökmeyen ve ketumluğundan ödün vermeyen birisi hakkında yazmak son derece zordur Bu da benim şarkı yazma tarzım ve kullandığım temalarla hiç de uyuşmayan bir durum Amerikadaki insanlara benim açık bir şekilde gay olup da dışlanmış, bir tuvalette yakalanıp tutuklanmış veya 60lı yaşlara gelmiş de cinsellikle alkası kalmamış birisi olmamam oldukça ilginç geliyor 35 yaşında gay bir adamım, dış görünüş olarak fena sayılmam ve yaptığım işi seviyorum Açığa çıkmış olmam, bana çok daha geniş bir yaratıcı özgürlük olanağı sağladı Bu durumda Hayese, Gay Pride etkinliklerinde boy göstermekten yorulup yorulmadığını soruyorum Şimdilik çok fazla etkinliğe katılmış değilim Gay pazarını hor görmemek konusunda daima ihtiyatlı olmuşumdur Plak şirketlerinin stratejik pazarlama teknikleri vardır Mesela eğer erkekseniz ve az çok çekiciyseniz, sizin Londranın ünlü gay gece kulübü G-A-Yde çıkmanızı isteyeceklerdir Ben yaptığım işlerde her zaman çok seçici oldum Sydney Mardi Gras Festivaline katıldım, ki büyüleyiciydi Yakın bir zamanda da Stockholm Pridea, ve London Pridea katıldım Kendimi gay sanatçı olarak tanımlayabilir miyim bilemiyorum Birtakım kriterlere uyuyor muyum onu da bilemiyorum Fakat bildiğim bir şey var ki o da gay dinleyici kitlesinin artık beni kabul etmeye başladığı Bana göre onlar artık kendileri için gösteri yapan ve açıklamış birinin son derece farkındalar özellikle Pride etkinliklerinden bahsedilmeli Gay Prideda sahnede gizli gay olan birinin performansını görmek bütün olayın ruhuna ihanet eder mi? Kesinlikle katılıyorum Açıklamış ve politik bir tavrı olan kişiler dışında kimse orada olmamalı Ben açıkladım, mutluyum, ve politik olarak, özellikle gay vatandaşların sorunları konusuyla ilgileniyorum Evliyim ve özellikle UK dışında iken, asla bundan bahsetmeden duramam Hayes partneri Richard Cullen ile Haziran 2006da evlenerek bu haberi bir ay sonra internet sitesinde duyurdu Bence bu sıradışı bir gelişme diyor Hayes Kesinlikle homofobi çerçevesinde ve daha geniş bir nüfus tarafından nasıl algılandığımıza bakıldığında, bu temel bir kırılma noktasıdır Benim büyüdüğüm dönemde gay rol modeli olarak sadece Rock Hudson ve Elton John gösterilirdi- ki bir tanesi AIDSten öldü, diğerinin de fazla parıltılı bir yaşamı vardı Ve ben ikisi ile de alkalı olamazdım Beni yanlış anlamayın ama tamamıyle açıklamış ve dikkat çekici gay erkekler bütün eleştirilere maruz kalırlar ve aslında bunun için minnettar olmamız gerekir Oysa benim için büyüme sürecimde örnek alabileceğim birilerinin olması çok yardımcı olurdu çünkü ben kapı komşusu veya birilerinin kardeşi olma halimden hoşnutum Sokaktaki vatandaşın basit gay insanlara tanıdığı belli bir meşruluk mevcut Bu, yap-bozun cinsiyetimle ilgili içsel suçluluk hissimi ayıklayan son parçası Cinselliğim, tıpkı ayakkabı numaram gibi ya da göz rengim gibi bana ait bir parçam Kim olduğumu tanımlamayan, ama DNAmın bir parçası olan Şimdi Myspace konusuna dönelim Hayes internet sayfasının günlük döngüsüne ne kadar dahil acaba? Birileri sayfayı onun adına yapıyor belki de? Gülüyor Şu an tam da bu iş üzerindeyim! Ben blogu olan ilk sanatçılardan biriyim Myspacein kontrolünü bir sene kadar önce ele aldım ve albümü hazırladığım bütün zamanımı 12 ay boyunca her gün bu sayfayı tıklayarak geçirdim Ben internette gezinerek benim sevdiğim sanatçıları seven kişileri bulup Bunu seviyorsanız benim yeni albümüme bir bakın hoşunuza gidebilir diyen biri değilim Bazıları Canın cehenneme! bazılarıysa Vaaay! diyor buna Ben izleyicilerimle aramdaki birebir iletişimi seviyorum Bu benim bir hayranımı Myspaceten tanıyıp ona sahne kapısında merhaba dememden ve bu şekilde onu korkutmamdan ileri geliyor! Sanki sinsice onlara yaklaşıyorum! Yakında evlerinin önünde onları bekliyor olacağım! Darren Hayes Myspacede hayranlarıyla buluşuyor |
|