Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
alkol, boşandım, evimi, menteş, sattım, yalçın, yüzünden

Yalçın Menteş: Alkol Yüzünden Evimi Sattım, Boşandım

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yalçın Menteş: Alkol Yüzünden Evimi Sattım, Boşandım

Alkol yüzünden 3 evini satan, karısından ayrılan ve kendi deyimiyle dibe vuran Ünlü tiyatrocu ve televizyon dizi oyuncusu Yalçın Menteş artık, alkolizmle savaşa destek oluyor
Reklam
Adsız Alkolikler adlı gruba katılarak alkolü bırakan Yalçın Menteş, yaşadığı tüm sıkıntıları anlattı işte Hürriyet Gazetesi'nde yer alan röportajı:

"30 yıl boyunca alkol kullananan ve 20 ay önce Adsız Alkolikler adlı gruba katılarak alkolü bırakan Yalçın Menteş, yaşadığı tüm sıkıntıları anlattı Alkol yüzünden 3 evini satan, karısından ayrılan ve kendi deyimiyle dibe vuran Menteş artık, "Yolluk" adlı oyunuyla alkolizmle savaşa destek oluyor Sanatçı, "İçki masasında bedava içki ısmarladığım sözde dostlarım ben alkolü bırakınca ortadan kayboldu Artık onları istemiyorum" diyor

Yıl 1998'di ve siz neredeyse benim mesleğimin ilk paparazzilik deneyimi olacaktınız Sizi bir barda bir kadınla yakın temasta fotoğraflamıştım ama makinemdeki film, mekán görevlileri tarafından elimden alınmıştı Bunu hatırlıyor musunuz? Oldukça alkollüydünüz o gün

- Hatırlamıyorum Ertesi gününü hatırlıyorum sadece

Böyle midir alkoliklerin durumu?

- Evet, alkolikler olayların ya tamamını ya da bazı kareleri hatırlamazlar Bazen de işlerine gelmeyen şeyleri hatırlamazlar Benim öyle sanatçı bir arkadaşım var, peynir ekmek gibi alkol kullanır ve ertesi günü "Aaa, hatırlıyorsam Allah belamı versin!" der Dozunu aşarsanız, bir zaman sonra alkol sizi yönetmeye başlıyor Kendi isteğiniz dışında yaptıklarınızın hepsini alkol yaptırıyor size Ben 30 yıl alkol kullandım Son üç yıl dibe vurmuştum alkolden dolayı Başka nedenleri de vardı ama dibe vuruşumun Alkolizmin bir hastalık olduğunu öğrendiğim ve anladığım anda alkolü bırakmaya karar verdim

Peki 30 yıl boyunca alkolik olduğunuzu bilmiyor ve kabul etmiyor muydunuz?

- Bilmiyordum ama sonlara doğru insan şüpheleniyor Hiçbir alkolik, alkolik olduğunu kabul etmez Ben çok sordum ama kendimle yüzleşmekten kaçtım ve kendime yakıştıramadım bunu Bu gerçeği kabul ettiğiniz andan itibaren her şey daha kolay oluyor

Peki neler yaşadınız alkolü bırakma sürecinde?

- 20 ay oldu Doktor, ilaç ve hastane yüzü görmeden, mucizevi bir şekilde, sihirbazın değneği gibi Adsız Alkolikler'le alkolü bıraktım Damla içmiyorum şimdi Toplantılara ilk başlarda alkol alıp gittim ama sadece seyrettim, konuşamadım Ama sonra söz hakkım olmasını istedim ve alkol almamaya başladım Konuştukça da kararımı verip alkolü bıraktım Oradakiler tam da benim gibi insanlar, ne söylediğimi anlıyorlar

Nasıl benzerlikleriniz var?

- Normalde içki masasında fazla vakit geçirirseniz etrafınızdaki insanlar, "Ağabey çok içtin, sabah konuşalım" der Ama bazen seni dinlesinler diye en büyük silah olarak rüşvet veriyorsun ve içki ısmarlıyorsun 3-5 kişiye Onları satın alıyorsun! Bu kez, "Ağabey haklısın, o rolü sen oynamalıydın" gibi baş sallıyorlar Bu tür insanlar sürekli hazırdırlar ve gecenin bir yarısı koşup gelirler içki ısmarladığınız için Oradaki arkadaşların da bu tür hikáyeleri var

KARIMA BİLE SUSSUN DİYE RÜŞVET VERİYORDUM

Satın alıp 'Yalçın Menteş ve saz arkadaşları'nı kuruyorsunuz yani?

- Aynen öyle! Çünkü beni dinleyen birileri oluyor hep Mesela eve gidersin ve alkollü olduğun için vıdı vıdı çıkar "Gene mi içtin" falan der karın Sonra karına bilezik, küpe, kolye takım alırsın Ne için? Rüşvet! Bayram değil seyran değil eniştem beni niye öptü durumu yani

Bu rüşvetler ne zaman bitti peki?

- Ayıldıktan sonra Haklı olduğun konuda bile haksız çıkarsın alkollü olduğun zaman Ama Adsız Alkolikler'de ben anlattım, sessizce dinlediler ilk kez dinliyormuş gibi Halbuki aynı şeyleri yaşamışlar 25 Ekim 2006 tarihine denk getirdim alkolü bırakmamı O gün oğlumun doğum günü İkimizin doğumunu birlikte kutluyoruz artık Oğlum 17 yaşında

Ayılınca eşinizle ayrılığınız da geldi öyle mi?

- Ayılmadan önce ayrıldık biz Şimdi yalnız yaşıyorum Markete gidiyorum, tavuk but, fiyonk makarna, iki salatalık, iki sivri biber alıyorum ve inanır mısınız 8 YTL ile karnım doyuyor Ya da bir tişört ve bir pantolon alıyorum, 250 YTL harcıyorum "Vay be," diyorum sonra da, "ne çok para harcıyormuşum eskiden" 2001 yılından önce 7 tane kredi kartım vardı Hepsinin ekstresi 3-4 bin lira Bir gece 5 mekán dolaşmışım, 1500 YTL harcamışım Maddiyatı boş ver; ben kazanırım, ben yerim, o ayrı Ama her akşam masamda oturan, dost dediklerim, arkalarına bakmadan yürüyüp gitmişler Çünkü masa dostuymuş onlar Alkolü bıraktım, bir ay telefonumu kapattım ve "Ben alkolü bıraktım" diye çıktım ortaya Ama o masa arkadaşlarımdan bir Allah'ın kulu aramadı "Tebrik ederim" diye Zaten artık seçiciyim ve onları istemiyorum Kafa yapıma uygun ve her şeyi konuşacağım insanlarla birlikteyim

Eşinizle alkol yüzünden mi ayrıldınız?

- Geçimsizliğimize alkol de eklendi Evde huzursuzluk başlamıştı

Oğlunuz ile iletişiminiz nasıl ve alkolü bırakınca tepkisi ne oldu?

- Çok iyi şimdi Ve bana "Baba iyi ki alkolik olmuşsun, çünkü ben içmeyeceğim!" dedi Oğlumla iletişimimiz kopuktu, yan yana gelmek istemezdi benimle Duygusal bir çocuk çünkü Artık evde oturup hafta sonları birlikte film izliyoruz, yemek yiyoruz

Evliliğiniz kaç yıl sürdü?

- 23 yıllık evliydik Öncesi var, lise arkadaşımdı, 30 yılı buluyor Ama iş konumumdan dolayı yalnız kalmıyorum Evliyken yaşadığım bazı şeyleri şimdi yaşamamak beni mutlu ediyor Duygusal insanım, en ufak bir hareket ve sözle kendimi üzerdim Ben kendi kendime hüzünler icat eden bir adamım Gülerim, eğlenirim ama ufacık bir şeyden duygusallaşıyorum Şimdi daha mutluyum

"Tatlı Kaçıklar" dönemindeki yükselişinizin sona ermesine alkol mü sebep oldu?

- Hayatımda alkol öncelikliyken işlerim çok kötüydü ama "Tatlı Kaçıklar" dönemi çok iyiydi Sonra o da bitti

Neyiniz var şu anda?

- Bir oturduğum evim, arabam ve cipim var Allah'a şükür Üç tane ev sattım "Tatlı Kaçıklar"dan elde ettiğim birikimleri harcadım

alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com