Ellerde Biz |
08-23-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ellerde BizEllerde Biz İnsanların kendilerini kelime ve çizgiyle ifade edemedikleri dönemde, tek iletişim araçları elleriymişDokunarak, hissederek el işaretleriyle anlatırlarmış Her iki kolumuzun ucundaki ellerimiz;büyük-küçük,ince –kalın Çiçeklenmeye hazır ağaçların dalları gibi ellerimizde dokunmaya,hissetmeye hazırdır Beynimiz bedenimizi gönlümüzün istediği yöne doğru götürürken ellerimizde ona eşlik eder… Bir sevginin sıcaklığını,bir yalanın acımasızlığını ,hayal kırıklığının acısını gözler önüne seren ellerimiz Sallanır dururlar kollarımızın ucunda ellerimizamaçsızca değil ama Ellerimizin hayatımızda ne çok işlevi vardır,hiç düşündünüz mü? Onlarla dokunuruz, severiz, yazar, keseriz, karıştırırız, yıkarız, anlatırız herbir şeyi yaparız Bahar gelir,toprağa tohum ekeriz, bahçeye gül fidanını… Ellerdir;Cama hayat veren,demiri döven ve şekillendirip cevher haline dönüştüren… Ellerdir;sana ait olanı çalan, çırpan,yakan,yıkan Ellerdir;Piyanonun tuşlarından sihirli nağmeleri çıkaran Ellerdir; sarıyı, kırmızıyı, beyazı,eflatunu,yeşili fırçasına bulayıp tuvale bir hayat çizen, ruhun ezgilerini yansıtan Ellerle tokalaşıp, selamlaşır yeni dostluklara adım atarız Ellerdir;İnsanın karakterini gösterenParmak uçlarıyla dokunanlar, kuvvetlice sıkan eller Dillerin söyleyemediklerini dillendiren,yüreğimizin gösteremediklerini derinden hissettirenellerimiz Ellerimizle tutabildiklerimiz,tutamayıp kaybettiklerimiz! Bir çift el başlatır, anne karnında 9 ayını dolduran bebeğin dünyaya geliş anını Ellerimizle en mutlu anımızda, alkışlarız, destek verip, ses çıkarır, belli ederiz duygularımızı,beğenilerimizi Hüzünlerimizi,”güle güle git” temennilerini el sallayarak anlatırız Ellerdir;sevdiğine en güzel sözleri ,şiirleri yazan Ellerdir; Ağlayan gözlerdeki yaşları silen Beni dinlemeden bir kitabın satırları arasına kaçan ,açılması gereken bir telefonu açmayan,bir yaşamın unutulmayacak hafızasına kayıp giden ellerim,elleriniz Ellerim-iz sonsuz yaratıcının son-uçlarıdır Onlarla yazabildiğim için sizlere; “ sizleri sevdiğimi”söyleyebildiğim için ellerimi çok seviyorum |
|