|
|
Konu Araçları |
burdaemege, evet, fikralar, iddali, lütven, saygı |
Evet İddali Fikralar Burda.........Emege Saygı Lütven |
08-22-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Evet İddali Fikralar Burda.........Emege Saygı LütvenTemel akciger kanseri olmus Doktorlar iki aydan daha fazla yasaman mucize olur demisler ve umitsiz oldugu icin tedaviye de son vermislerOlecegini anlayan Temel , butun esiyle dostuyla helallesmeye karar vermis Fakat bizim Temel gordugu herkese kendisinin AIDS hastaligina yakalandigini ve iki ay icinde olecegini anlatiyor ve helal etmerini istiyomus haklarini Tabii bunu duyanlar Temel'e helallik veriyorlarmis ama bir yandan da elini bile son bir defa sıkıp,kucaklasmaktan kaciniyorlarmisTemel'in en iyi arkadasi Dursun Temel'in bu yaptigini duyunca sormuş: - Yaw Temel, anladik sen Kanser oldun olecen, neden millete AIDS oldum diyon, bak herkesi bir korku sardi demis Temel; - Yaw Tursun, oyle de oleceeezzz boyle de olecez, bari kariyi saglama alalim dedim Temel ile Dursun parasizliktan ne yapacaklarini sasirmislardir Sonunda Dursun Temel'e: Dursun - Ula Temel hacen biz neden banka soymuyoruz? Kisa yoldan koseyi doneriz Temel: - Ula hakkattende guzel fikir Neyse bunlar planlarini yaparlar Artik her sey hazirdir Bankayi soyarlar eve gelirler Dursun: - Ula Temel sayalim mi ne kadar para var? Temel paralara soyle bir bakar, cok para var en az 3 gunlerini alacak Dursun'a: Temel - Ula Dursun bu kadar parayi saymak uzun surer biz en iyisi yarin bir gazete alalim orda yazar ne kadar para oldugu Temel'in kotu huylarindan biri de her sabah uyanir uyanmaz, gok gurultusu kadar yuksek sesle gaz cikartmakmis Karisi Fadime de bu densizlige pek icerler, "Cozu cikasu heruf, ha pir sabah poyle fosururken, tum pagursaklarun donuna dokulsun da cor cununi" dermis Derken, Kurban bayraminin ikinci sabahi, Fadime mutfakta kurban etlerini ayiklarken ve Temel hala uyurken, Temel'i yola getirme niyetiyle, bir gun once kurban olarak kestikleri kocun barsaklarini toparlayip bir guzelce Temel'in donunun icine koymus! Az sonra Temel uyannca, adeti uzere, keyifle ve gok gumburtusu timsali, gaz atinca bir de bakmis ki tum barsaklari donunun icinde saskinlik ve korku ile rengi benzi atmis akli ucup gitmis Temel, Bir muddet sonra kendine gelmis kalkip tuvalete gitmis epey zaman sonra, sararmis yuzunden soguk terler damlayarak bitap yorgun bir halde mutfaga gelen Temel; -"Hacan dedigun oldi be Fadime, fosururken tum pagirsaklarum donuma dokuldu da" dediginde, Fadime: -"Oh olsun, ama pagirsaklarun cikarken canun da pek yanmistur be Temel'im" diyerekten gonlunu almaya calisirken; Temel yanitlamis hemen : - Yok be Fadime, ha cikarken acumadi da, geri sokarken az kalsun ceberidum Karı ve koca tatil günü evde televizyon seyretmekten sıkılmış, yatak odasına geçmeye karar vermişler Ama ne mümkün 7 yaşındaki oğlan evde - ''Oğlum, hadi biraz sokağa çık, gez, oyna'' - ''Ihhhhh'' Israr faydasız Afacanın sokakta gözü yok - ''Öyleyse, annenle ben odamıza geçelim, sen de balkona Etrafta neler olup bitiyor, yuksek sesle bize rapor et'' Oğlan biraz mızıklanmakla birlikte çaresiz balkona geçiyor Bizimkiler'de yatağa Ve afacan canlı yayına başlıyor; - ''Şu an bizim sitenin otoparkına yabancı bir araç park etti Şimdi de Aygaz arabası sokağa giriş yaptı Yaşlı bir kadın markete giriyor'' Kısa bir sessizlikVe rapora devam; - ''Yan komşumuz Ahmet Bey amcayla karısı Necla teyze yatak odasında sevişiyorlar'' Yataktakiler şok vaziyette Baba sesleniyor; - ''Oğlum, nereden çıkardın şimdi bunu'' - ''Hiçç Küçük kızları Ayşe balkonda dikiliyor'da'' Köyün birinde bir kız yaşardıAilesi bunu okula göndermediği,dışarı çıkartmayıp,köyün delikanlılarından uzak tuttuğu ve bundan dolayı cinsel hayatı bilmediği için ona saf derlerdi Bir gün bu kızı hasan adında biriyle evlendirirler ve sıra gerdek gecesine gelirHasanın *ikini gören saf gelin şaşırır ve bu ne diye sorar Hasan anlatmaya başlar: -Bundan sadece bende var başka kimsede yok, sakın kimseye söyleme der Ve *ikeşmeye başlarlarSafgelin bundan çok memnun kalır1sene sonra hasan askere gider saf gelini Ahmet adındaki en iyi arkadaşına teslim eder1 hafta sonra ahmet dayanamaz ve saf gelinin önünde soyunur ,Ahmette de *ik gören safgelin şarır ve neyse *ikişmeye başlarlar, Hasan askerden döner, akşam olur tam *ikişmeye başlayacakları sırada safgelin: -Hasan sana bir soru soracağımHani *ikten sadece sende vardı,Ahmettede varmış Hasan ; -Bende iki tane vardı tekini ona verdim Saf gelin bunun üzerine şöyle der; -Niye iyisini ona verdin Hasanım Ali bir gün evde babasının prezervatifini bulmuş, ve hararetli bir şekilde babasına sormuş baba bu ne diye; babasıda oğlu karşısında utanarak ve sıkılarak -oğlum ben onunla fareleri öldürüyorum demiş Ali de babasının cevabına gülerek -baba sen fareleri sirekmi öldürüyorsun Yeni evli iki çift gerdek gecesi sevişmek için hazırlanırken kadın birden eşine -Yapamayacağım, der Eşi sebebini sorduğunda -Bu papağan bana bakarken rahat davranamıyorum, yanıtını verir Bunun üzerine adam papağana doğru yönelir Papağana - Şimdi arkanı dön Eğer bizim tarafa dönecek olursan senin ananı *ikerim, der Bunun üzerine papağan arkasını döner Karı kocanın işi biter, sabah olur Papağanın arkası hala dönüktür Çift ise balayına gitmek için valizlerini toplamaya başlarlar Fakat son bir parça valize sığmamaktadır İçeride şu diyalog geçer: - "İttir ittir" - "Olmuyor ittiriyorum" - "Biraz daha zorla, girdi girecek" - "Dayanamayacağım, gücüm kalmadı" - "Ha gayret, sık dişini, az kaldı giriyor" - "Yok bu böyle olmayacakBen en iyisi gardolabın üstüne çıkıp oradan atlayiim, belki o zaman girer" Bunun üzerine papağan arkasını dönerek - "Valla diil anamı, sülalemi mikseniz bu pozisyon kaçmaz Sarhosun biri üst bas daginik bir halde karakola gelir, araba anahtarini göstererek komisere söyle der: - komiserim su elimde gördügünüz anahtar var ya, onun üstünde az önce benim arabam vardi, simdi yok arabami çalmislar Komiser sarhosa söyle bir bakar, - sen önce kendine bir çeki düzen ver bakiyim su haline bak devletin komiseri önünde böyle fermuari açik durmaya utanmiyormusun? Sarhos pantolonunun önünde açık fermuara bakar, bakar ve söyle der: - Aha, kariyi da çalmislar |
Evet İddali Fikralar Burda.........Emege Saygı Lütven |
08-22-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Evet İddali Fikralar Burda.........Emege Saygı LütvenGercek bir olay Bu olay Kayseri'nin Bunyan ilcesi'nde yasandi Olay Alfred Hitchcock'un meshur korku filmlerini bile cok gerilerde birakacak kadar tuyler urpertici Gece bindiginiz otomobilde direksiyonda Kimse yoksa ne yapardiniz? Kendisi Bunyanli olmayan, politikayla ugrasmis ve halen Kayseri'de yasayan isadami, 22 subat 2005 tarihinde Bunyan sinirinda, Kayseri Malatya kara yolu uzerinde, bir benzin istasyonuna girer Lokantaya Oturur ve orada kalabalik toplulukla birlikte bir ufak raki icer Yuruyus mesafesindeki Bunyan'a gitmek icin, lokantadan cikar Ancak disarisi hem zifiri karanlik hem de korkunc bir kar-tipi firtinasi baslamistir Benzin istasyonuna yaklasik 300 metre mesafedeki, Bunyan'a donus yolu kenarina varir Oradan gecen bir arabaya binip, Bunyan'a ulasma derdindedir Firtina daha da siddetlenir Adam bir-kac adim otesini bile gorememektedir Gelip-gecen bir araba da yoktur Nihayet karanliklar icerisinde, hayalet gibi yavas yavas yaklasan bir arabanin iki farini farkeder Arabanin, tam onunde yavaslamasiyla birlikte hemen arka kapiyi acar ve arabaya biner Kapiyi kapatir, araba yeniden hareket eder Iceridekilere merhaba demek ister Ama o da ne? Arabada kimse olmadigi gibi, direksiyonda da kimse yok Birden panige kapilir Korkuyla, hemen arabadan atlayip, oradan kosarak uzaklasmak ister ama hem araba hizlanmis, hem de korku ile dizleri baglanmis, hareket edemez hale gelmistir Araba keskin bir viraja dogru yaklasir Adam dua etmeye baslar Tum gunahlari icin tovbe eder Arabayi durdurmasi icin Allaha yalvarir Tam bu esnada, pencereden bir el uzanir ve direksiyonu kivirarak sert virajdan arabanin dogru yola donmesini saglar Her tehlikeli donemece yaklastikca, Allah'a yalvaris ve yakarisi artar ve her seferinde de bir el disaridan uzanip, direksiyonu cevirir Sonunda kendisini biraz toparlar, ayaklarini kimildatir "Ya Allah koru beni" deyip, kapiyi acmasiyla birlikte, kendisini arabadan disari firlatir Bir kac takla attiktan sonra, sarampolde kendisine gelir Defalarca uc Kulfu-bir Elham okuyarak, Bunyan'a yuruyerek ulasir ve bir kahvehaneye girer Ustubasi islak ve sok haldedir Kendisini taniyanlar hemence sobanin basina alirlar Eline bir cay verirler Bir muddet sonra kendisine gelir, sesi titreyerek, baºina gelen doga ustu ve korkunc olayi anlatir Olayi dinleyenler inanmak istemeseler de, anlatan kisinin akli basinda ve toplumsal sorumluluk tasiyan bir pozisyonda oldugunu bildiklerinden, herkeste derin bir sessizlik olusur Yaklasik yarim saat sonra, ayni kahvehaneye Koyunabdal Koyu'nden iki kisi girer Bir masaya oturur ve iki bardak cay soylerler Bu arada, gelenlerden birisi, digerine sunlari soyler : -Ahmet baksana, su sobanin basinda oturan gerizekali, bizim araba yolda kalinca, biz arabayi iterken,arabaya binip-inen okuz degil mi? |
|