![]() |
Tövbekar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() TövbekarFazlası ile zampara olan bir adam tövbekar olmak istemiş ![]() Ne yapayım ne edeyim derken '40 gün 40 gece bir mağaraya kapanıp dua etmesi' söylenmiş ![]() Adam mağaraya kapanmış ![]() 1 gün 2 gün 3, 4, 5 derken 39 gün olmuş ![]() 39'uncu gün dışarı da bir yağmur bir yağmur, ortalığı sel götürüyor ![]() Bir bakmış ki mağaranın kapısında yağmur iliklerine kadar islemiş bir bayan ![]() ![]() ![]() Güzel mi güzel ![]() Bayan hemen içeriye girmiş ![]() Adam, bayanın üstünü kurutmak için ateş yakmış ![]() Fakat bayana hiç yaklaşmamış ![]() Bayan üzerindekileri kurutmak için çıkartınca, kendisinin korkutuğunu söylemiş ve adamın kendisine sarılmasını istemiş ![]() Adam sarılırken tövbesini bozmak istemiyormuş, fakat bayan cilvelenince 'tövbe' diye şey kalmamış ve iş bitmiş! ![]() ![]() Kadın kahkahalar ile gülmeye başlayınca merakla sormuş: - Neden gülüyosun yahu? Kadın: - Ben şeytanım ![]() ![]() ![]() için geldim ve başardım! Bu sefer adam kahkahalarla gülmeye başlamış kadın-şeytan sormuş: - Niye gülüyorsun? Adam: - Bu dünyada becermediğim bi şeytan kalmıştı ![]() Onu da becerdim ya; boşver gerisini! ![]() ![]() Alıntıdır |
![]() |
![]() |
|