Ne Mantıkl Ne Yasal |
08-23-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ne Mantıkl Ne YasalÜniversite son sınıf öğrencisi yazılı sınavından kalınca doğru hocasına gider -Siz beni sınıfta bırakarak hayata atılmamı önlüyor ve cezalandırıyorsunuz işin bu yanını hiç düşündünüz mü? -Tabii düşündümHocanın görevi bilgiyi ölçmek,yeterli olmayanı sınıfta bırakmak değil mi? -iyi O zaman size bir teklifim var Bir soruda ben size soracagimDogru cevabi verirseniz, ben kötü notumu kabul edip sinifta kalacagim Bilemezseniz,notumu düzeltecek ve sinifi geçirteceksiniz Hocanin keyfi yerindeTeklifi kabul eder ve ögrenci sorar -Yasal olup, mantikli olmayan nedir? Mantikli olup, yasal olmayan nedir? Ve de ne mantikli ne de yasal olmayan nedir? Hoca uzun uzun düsünür ama cevabi bulamaz Iddia geregi ögrencisine iyi not vererek sinifi geçirir Ama akli da soruda kalir Sonunda sinifin en iyi ögrencisini çagirir, olayi anlatir ve sorunun yanitini bilip bilmedigini sorar Ögrenci hemen cevap verir -Siz 65 yasindasiniz ve 23 yasinda bir kadinla evlisinizBu yasal ama mantikli degil Karinizin 25 yasinda bir sevgilisi var Bu mantikli ama yasal degil Siz karinizin sevgilisini, zayif alip sinifta kalmasi gerekirken iyi not verip mezun ediyorsunuzBu ise ne mantikli,ne de yasal Alıntıdır |
|