![]() |
Küccücük Ali... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Küccücük Ali...Küçük Ali okula başladığından beri her gün ögretmeni Aysel hanıma gidip, - Öğretmenim beni yanlış sınıfa koydunuz, benim yerim birinci sınıf değil, ablam üçüncü sinifta ama ben en az onun kadar akıllıyım, hiç olmazsa beni üçüncü sınıfa alın ![]() ![]() Bundan sıkılan Aysel ögretmen bir gün Ali yi kaptığı gibi okul müdürüne çıkmış ve olayı anlatmış ![]() - Peki demiş, Bu çocugu bir imtihan edelim, yeri üçüncü sınıfsa o sınıfa koyalım ve baslamış sorgulamaya, - Iki kere iki? - Ali hemen Dört demiş, - Sekiz kere dokuz? Ali hemen -Yetmis iki demis, -Kaç mevsim var? Ali hemen -Dört demis ![]() Bu sirada Aysel hocada - Müsaade ederseniz bir kaç soruda ben sorayim demis ve sormus: - Söyle bakalim Ali, ineklerde dört tane ama bende iki tane var, bu nedir? Ali hemen -Ayak demis, Aysel hoca sormuş -Peki senin pantolonunda olupta benim pantolonumda olmayan şey nedir? Ali hemen yanitlamis -Cep ![]() Bunun üzerine Aysel hoca dönmüs müdüre, -Üçe koyalım hocam diyecekken Müdür, Aysel hocanin sözünü kesmiş, -Hocam, bu çocugu üçe degil beşinci sınıfa koyalım, zira son iki suale ben doğru cevap veremedim |
![]() |
![]() |
|