Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pişirme, sağlığımız, yöntemleri

Pişirme Yöntemleri Ve Sağlığımız

Eski 08-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pişirme Yöntemleri Ve Sağlığımız





Pişirme Yöntemleri ve Sağlığımız


En az zararlı olanından en zararlısına doğru da, pişirme yöntemlerini şöyle sıralayabiliriz:


• Kısık ateşte, çelik tencere içinde, kendi suyuyla veya bir miktar bitkisel yağla, domates ve soğan ilavesiyle üstü kapalı olarak pişirme

• Fırında pişirme Çok sıcak havanın dolaşmasıyla sağlanan bu yöntemi sık kullanmayın

• Izgarada pişirme yönteminde besinler yine kendi suyuyla veya pek az yağla ateşte pişirilir Yine ifrata kaçmamakta yarar var

• Kızartma, kızgın bitkisel yağ içinde pişirmek demektir En zararlı yöntem olup, özellikle yağı yakma-maya dikkat edin Sık kullanmamakta yarar var

• Haşlama pişirmede besin, kaynar suyun içine atılarak bir süre pişirilir Fakat besleyici özelliklerinin çoğu bu sırada yok olur

• Düdüklü tencerede pişirme Besinler çok çabuk pişer, ama besinlerin en büyük değer kaybına uğradıkları yöntemdir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.