Pişirme Yöntemleri Ve Sağlığımız |
08-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pişirme Yöntemleri Ve SağlığımızPişirme Yöntemleri ve Sağlığımız En az zararlı olanından en zararlısına doğru da, pişirme yöntemlerini şöyle sıralayabiliriz: • Kısık ateşte, çelik tencere içinde, kendi suyuyla veya bir miktar bitkisel yağla, domates ve soğan ilavesiyle üstü kapalı olarak pişirme • Fırında pişirme Çok sıcak havanın dolaşmasıyla sağlanan bu yöntemi sık kullanmayın • Izgarada pişirme yönteminde besinler yine kendi suyuyla veya pek az yağla ateşte pişirilir Yine ifrata kaçmamakta yarar var • Kızartma, kızgın bitkisel yağ içinde pişirmek demektir En zararlı yöntem olup, özellikle yağı yakma-maya dikkat edin Sık kullanmamakta yarar var • Haşlama pişirmede besin, kaynar suyun içine atılarak bir süre pişirilir Fakat besleyici özelliklerinin çoğu bu sırada yok olur • Düdüklü tencerede pişirme Besinler çok çabuk pişer, ama besinlerin en büyük değer kaybına uğradıkları yöntemdir |
|