Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
havadan, hik, ihbar, kontrol, projesi, uçaği, uçağı

Hik Ucağı Projesi / Havadan İhbar Ve Kontrol (Hik) Uçaği Projesi

Eski 08-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hik Ucağı Projesi / Havadan İhbar Ve Kontrol (Hik) Uçaği Projesi

Hik Ucağı Projesi
HAVADAN İHBAR VE KONTROL (HİK) UÇAĞI PROJESİ

Türkiye'nin alçak irtifa radar kaplama zafiyetini gidermek ve erken ihbar ve hava savunmasını geliştirmesini hedef alan proje kapsamında Hava Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyacı kadar Havadan İhbar ve Kontrol (HİK) Uçağı tedarik edilecektir
Körfez, Kosova ve Afganistan ve Irak Harekatında önemli rol oynayan bu tür uçaklar geniş, dağlık ve stratejik öneme haiz bir coğrafyaya sahip Türkiye için kuvvet çarpanı niteliğindedir Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) koordinatörlüğünde yürütülen Barış Kartalı Projesi Boeing Firmasıyla 4 Haziran 2002 tarihinde imzalanarak 23 Temmuz 2003 tarihinde yürürlüğe girmiştir Boeing 737-700 uçağı orijinli olarak imal edilecek HİK uçaklarından birincisi Boeing firmasının ABD'deki tesislerinde, diğer 3 uçak ise TAI Tesislerinde imal edilecektir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com