İğneler Köyü Çorlu Tekirdağ |
08-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İğneler Köyü Çorlu TekirdağÇorlu İğneler Köyü - İğneler Köyü Hakkında - İğneler Köyü Tanıtımı - İğneler Köyü Resimleri Köy Muhtarı: MEHMET PINAR Muhtarlık Erişim Bilgileri: İğneler, Tekirdağ ilinin Çorlu ilçesine bağlı bir köydür Tarihi Savaşlar sırasında köyden geçen yaralı askerlerin acılarla inlemelerinden dolayı köyün adı önceleri iniler imişDaha sonraları İğneler olarak değişmişGünümüzde altyapısı tamamlanmış,üstyapı çalışmaları sürdürülen şirin bir Trakya köyüdür Kültür Okuma yazma çok yüksektir Türkiye'nin her kesiminden insanın yaşayabileceği nadir köyler arasında gösterilirAma biz köyümüzü çok seviyoruz Gelenekler Burda Dügünler çok heyecanlı ve hareketli geçer 3 gün süre ile yapılan dügünlerde giyilen yöresel ve modern kıyafetlerin uyumu göze çarpmaktadır Coğrafya Tekirdağ iline 50 km, Çorlu ilçesine 30 km uzaklıktadır Büyük bir arazi üzerine kurulu olan bu köy genellikle düz tarlalardan olusur İklim Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir Nüfus : 2000 - 620 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır koyun harmanlaması Husnu Öztuna'ya aıt bıçerdoverlerle yapılmaktadırMahmut Taştekin de balya makinesi ile köye hizmet vermektedirAyrıca hayvan yemi için faailyet gösteren makineler köylülerimizce çalıştırılmaktadırFabrikalara servis çeken minübüsler çalıştırılmaktadırÇorlu'ya yolcu taşıyan minübüsçüler kooperatifi kurulmuşturAyrıca köylümüzün ürettiği sütü toplayarak süt işleme fabrikalarına götüren iki müteşebbisimiz de vardır Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır, ancak bu okul 2005'ten itibaren kaderine terk edilmiştir Köyün öğretim çağındaki gençleri komşu köy olan Pınarbaşı Köyü'nde öğretim görmektedir Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır Ptt şubesi ve Ptt acentesi yoktur Sağlık evi vardır Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır Çok güzel kahvehaneleri ile de dikkat çekmektedirKöyümüzde birçok kitabın bulunduğu "Köy Kütüphanesi" vardır Cumartesi günleri Köy pazarı kurulmaktadır Ulaşım,altyapı sorunları yokturKöy muhtarlığına ait traktör, iş makinesi mevcuttur Ayrıca yeni yerleşim alanı planlamasında yeşil alanlar, spor alanları vb mevcuttur Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|