Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Marmara Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgileri, bursa, etem, gemlik, ilköğretim, okulu, yaşar, şehit

Şehit Etem Yaşar İlköğretim Okulu Bilgileri Gemlik Bursa

Eski 08-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Şehit Etem Yaşar İlköğretim Okulu Bilgileri Gemlik Bursa

Şehit Etem Yaşar İlköğretim Okulu Bursa Gemlik Hakkında - Şehit Etem Yaşar İlköğretim Okulu Bursa Gemlik Resimleri - Şehit Etem Yaşar İlköğretim Okulu Bursa Gemlik İletişimi - Şehit Etem Yaşar İlköğretim Okulu Bursa Gemlik Tanıtımı

Okulumuzun Tarihçesi
Okulumuzun ilk ana sözleşmesi 10071991 Tarihinde 1840000000TL(Bir milyar sekiz yüz kırk milyon) bedelle imzalanmış olup inşaatına 20071991 Tarihinde fiilen başlanmıştırA Blok Tamamı 6907 metrekare olan okul sahasının 612 metrekarelik bölümüne okul binası yerleştirilmiştirOkulun uzunluğu 35 metre genişliği ise 17metredirB Blok binası kullanım alanı 1500 metrekaredir
Okulumuz eğitim ve öğretime Hamidiye İlköğretim Okulu adıyla 1992-1993 öğretim yılında geçici olarak Gemlik Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde sadece ll Kademe olarak 240 öğrenci ile başlamıştır

Okul inşaatının tamamı 1993 yılının şubat ayında bitince açılışı 22021993 Tarihinde zamanın Devlet Bakanı Bursa Milletvekili sayın Cavit ÇAĞLAR tarafından yapılmıştır

Okulun açılmasıyla birlikte Gazi İlköğretim Okulundan nakil gelen öğrencilerle birlikte okulumuz 850 öğrenci ve 14 öğretmeni ile yeni binasında eğitim ve öğretime başlamıştır

Okulumuz 24 sınıf, 4 idare odası, 4 memur odası, 2 hizmetli odası, laboratuar,işlik,anasınıfı,küt üphane ve bir konferans salonu ile eğitim ve öğretime başlamıştır

Okulun Hamidiye olan adı, zaman zaman resmi evrakın İlçemiz Hamidiye Köyü İlkokulu evrakı ile karıştığından zamanın İlçe Milli Eğitim Müdürü rahmetli Celal YÜCE’nin teklifi ve Kaymakam Orhan IŞIN’ın girişimiyle, aslen Gemlik Engürücük Köyünden olan, Tarih Öğretmenliği yapan merhum Ethem Yaşar 22/10/1993 Tarihinde Diyarbakır ili Hazro İlçesinin Dadaşlar köyü kırsalında PKK terör örgütü tarafından şehit edilince adı İl Makamının 316/21320 Sayılı onayları ile Şehit Etem Yaşar İlköğretim Okulu olarak değiştirilmiştir

Ancak okulumuz 17 Ağustos 1999 Tarihinde olan 74 şiddetindeki Marmara depremi ve artçı şoklarla kiriş ve kolonlarında meydana gelen hasar nedeniyle,eğitim ve öğretime kapatılmıştır

Okulumuz kapatılınca ll Kademe öğrencileri Endüstri Meslek Lisesine, lkademe öğrencileri Lale Kemal Kılıç İlköğretim Okuluna yerleştirildiler

Hasarlı olan okulun yapım ve onarım ihalesi 2000 yılının Eylül ayında yapılarak SE-BA adlı inşaat firması tarafından 220 Milyar liraya 5 ay gibi kısa bir sürede bitirilerek 2000-2001 Öğretim Yılının 12 Şubatında 1680 öğrenci , 51 öğretmen, 1 memur ve 1 hizmetli ile birlikte eğitim ve öğretime başlanmıştır

2007-2008 Öğretim yılında okulumuz Hamidiye İlköğretim Okulu ile Şehit Etem Yaşar İlköğretim Okulu çatısı altında birleşti

MİSYON: Şehit Etem Yaşar İlköğretim Okulu olarak; Neden varız? Biz Kimiz? Ne yapıyoruz? Hizmet verdiklerimiz kimler? sorularına verilen cevapların bütünüdür
Misyonumuz
* Biz Şehit Etem Yaşar İlköğretim Okulu olarak, Önce insan yetiştiren, daha sonra bir üst öğrenim kurumuna öğrenci hazırlayan,üst öğrenim kurumuna devam etmese bile topluma uyum sağlama alanında önemli bilgi ve davranışları kazanmış insanları eğiten bir kurumuz ,

*Eğitim ve öğretim hizmetini yürütüyoruz Öğrenmenin ne şekilde ve nasıl verimli olacağını öğretmeye çalışıyoruz ,

*Gelecekte maddi ve manevi varlığımızı emanet edeceğimiz çocuklarımıza ve eğitime ihtiyaç duyduğuna inandığımız öğrenci velilerimize hizmet vermekteyiz ,

*Geçmişten aldığımız kültürel zenginlik ve güçle kendine, yakın çevresine ve tüm insanlığa yararlı, araştıran üreten, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı nesiller yetiştirmek,
için varız!

*Bilgiye ulaşma ve edinilen bilginin paylaşımı ile pratik hayatta uygulama konusunda hizmet etmekle birlikte geçmişin olumlu izlerini geleceğe aktarma deneyimlerimizle hizmet vermeye devam edeceğiz

*Soru soran, sorgulayan, medeni cesareti kazanabilmiş, kültürel değerlerine bağlı, içinde yaşadığı topluma ve milletine karşı sorumluluk duyguları ile hareket eden, araştıran, inceleyen insanlar olarak yetiştirmek Geçmişte ise zamanının değer yargılarına göre normal kabul edilmesi gereken, gerekmediği sürece konuşmayan, hiç sorgulamayan, alınan kararlara bağlı olması istenen, bilgiyi öğrenme yerine bilgiyi kazanç kapısı olarak değerlendiren ve gerekmedikçe paylaşmayan insanlar yetiştirmek
için varız!

Vizyonumuz
Şehit Etem Yaşar İlköğretim Okulu olarak ; eğitimin, çocuklarımıza mutlu ve başarılı bireyler olma isteği ve yeteneğini kazandırmak olduğuna inanıyoruz

- Biz her çocuğun içinde, onun özgür, çok yönlü ve bir birey olarak yetişmesini sağlayacak değerler olduğuna,

- Toplumların mutluluğunu sağlamanın, cehaleti ortadan kaldırmanın ve demokratik bir toplum yaratma yolunun ancak toplumların iyi yetiştirilmiş bireylerince sağlanabileceğine; bu nedenle de insan için gösterilecek en önemli çabanın eğitim olduğuna inanıyoruz

- Bütün bu değerlerin yanı sıra, topluma yararlı olacak kişilik özelliklerini de kazandırmak hedefimizdir Bu noktada bize güç veren; kahraman ecdadımız, geleneklerimiz ve okul öncesinden başlayarak tüm ilköğretim ve lise boyunca, “öğrencinin ruh sağlığını korumaya öncelik vererek aynı iklim ve kültür içinde eğitilmesi” ilkesidir

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı
Adı: ŞEHİT ETEM YAŞAR İLKÖĞRETİM OKULU
Adresi: DRZİYAKAYA MAHŞEHİT SKNO:14 16600 GEMLİK
Telefon Numarası: 2245141115
Faks Numarası: 2245134477

Kaynak :webrehberibiz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com