|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bilgileri, bursa, etem, gemlik, ilköğretim, okulu, yaşar, şehit |
![]() |
Şehit Etem Yaşar İlköğretim Okulu Bilgileri Gemlik Bursa |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şehit Etem Yaşar İlköğretim Okulu Bilgileri Gemlik BursaŞehit Etem Yaşar İlköğretim Okulu Bursa Gemlik Hakkında - Şehit Etem Yaşar İlköğretim Okulu Bursa Gemlik Resimleri - Şehit Etem Yaşar İlköğretim Okulu Bursa Gemlik İletişimi - Şehit Etem Yaşar İlköğretim Okulu Bursa Gemlik Tanıtımı ![]() Okulumuzun Tarihçesi Okulumuzun ilk ana sözleşmesi 10 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Okulumuz eğitim ve öğretime Hamidiye İlköğretim Okulu adıyla 1992-1993 öğretim yılında geçici olarak Gemlik Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde sadece ll ![]() ![]() Okul inşaatının tamamı 1993 yılının şubat ayında bitince açılışı 22 ![]() ![]() ![]() Okulun açılmasıyla birlikte Gazi İlköğretim Okulundan nakil gelen öğrencilerle birlikte okulumuz 850 öğrenci ve 14 öğretmeni ile yeni binasında eğitim ve öğretime başlamıştır ![]() Okulumuz 24 sınıf, 4 idare odası, 4 memur odası, 2 hizmetli odası, laboratuar,işlik,anasınıfı,küt üphane ve bir konferans salonu ile eğitim ve öğretime başlamıştır ![]() Okulun Hamidiye olan adı, zaman zaman resmi evrakın İlçemiz Hamidiye Köyü İlkokulu evrakı ile karıştığından zamanın İlçe Milli Eğitim Müdürü rahmetli Celal YÜCE’nin teklifi ve Kaymakam Orhan IŞIN’ın girişimiyle, aslen Gemlik Engürücük Köyünden olan, Tarih Öğretmenliği yapan merhum Ethem Yaşar 22/10/1993 Tarihinde Diyarbakır ili Hazro İlçesinin Dadaşlar köyü kırsalında P ![]() ![]() ![]() ![]() Ancak okulumuz 17 Ağustos 1999 Tarihinde olan 7 ![]() ![]() Okulumuz kapatılınca ll ![]() ![]() ![]() Hasarlı olan okulun yapım ve onarım ihalesi 2000 yılının Eylül ayında yapılarak SE-BA adlı inşaat firması tarafından 220 Milyar liraya 5 ay gibi kısa bir sürede bitirilerek 2000-2001 Öğretim Yılının 12 Şubatında 1680 öğrenci , 51 öğretmen, 1 memur ve 1 hizmetli ile birlikte eğitim ve öğretime başlanmıştır ![]() 2007-2008 Öğretim yılında okulumuz Hamidiye İlköğretim Okulu ile Şehit Etem Yaşar İlköğretim Okulu çatısı altında birleşti ![]() MİSYON: Şehit Etem Yaşar İlköğretim Okulu olarak; Neden varız? Biz Kimiz? Ne yapıyoruz? Hizmet verdiklerimiz kimler? sorularına verilen cevapların bütünüdür Misyonumuz * Biz Şehit Etem Yaşar İlköğretim Okulu olarak, Önce insan yetiştiren, daha sonra bir üst öğrenim kurumuna öğrenci hazırlayan,üst öğrenim kurumuna devam etmese bile topluma uyum sağlama alanında önemli bilgi ve davranışları kazanmış insanları eğiten bir kurumuz ![]() *Eğitim ve öğretim hizmetini yürütüyoruz ![]() ![]() *Gelecekte maddi ve manevi varlığımızı emanet edeceğimiz çocuklarımıza ve eğitime ihtiyaç duyduğuna inandığımız öğrenci velilerimize hizmet vermekteyiz , *Geçmişten aldığımız kültürel zenginlik ve güçle kendine, yakın çevresine ve tüm insanlığa yararlı, araştıran üreten, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı nesiller yetiştirmek, için varız! *Bilgiye ulaşma ve edinilen bilginin paylaşımı ile pratik hayatta uygulama konusunda hizmet etmekle birlikte geçmişin olumlu izlerini geleceğe aktarma deneyimlerimizle hizmet vermeye devam edeceğiz *Soru soran, sorgulayan, medeni cesareti kazanabilmiş, kültürel değerlerine bağlı, içinde yaşadığı topluma ve milletine karşı sorumluluk duyguları ile hareket eden, araştıran, inceleyen insanlar olarak yetiştirmek Geçmişte ise zamanının değer yargılarına göre normal kabul edilmesi gereken, gerekmediği sürece konuşmayan, hiç sorgulamayan, alınan kararlara bağlı olması istenen, bilgiyi öğrenme yerine bilgiyi kazanç kapısı olarak değerlendiren ve gerekmedikçe paylaşmayan insanlar yetiştirmek ![]() için varız! Vizyonumuz Şehit Etem Yaşar İlköğretim Okulu olarak ; eğitimin, çocuklarımıza mutlu ve başarılı bireyler olma isteği ve yeteneğini kazandırmak olduğuna inanıyoruz ![]() - Biz her çocuğun içinde, onun özgür, çok yönlü ve bir birey olarak yetişmesini sağlayacak değerler olduğuna, - Toplumların mutluluğunu sağlamanın, cehaleti ortadan kaldırmanın ve demokratik bir toplum yaratma yolunun ancak toplumların iyi yetiştirilmiş bireylerince sağlanabileceğine; bu nedenle de insan için gösterilecek en önemli çabanın eğitim olduğuna inanıyoruz ![]() - Bütün bu değerlerin yanı sıra, topluma yararlı olacak kişilik özelliklerini de kazandırmak hedefimizdir ![]() ![]() Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı Bulunduğu Yer: BURSA / GEMLİK Adı: ŞEHİT ETEM YAŞAR İLKÖĞRETİM OKULU Adresi: DR ![]() ![]() ![]() Telefon Numarası: 2245141115 Faks Numarası: 2245134477 Kaynak :webrehberi ![]() |
![]() |
![]() |
|