Kurabiye Hirsizii |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kurabiye HirsiziiKURABIYE HIRSIZI Bir gece,kadinin biri havaalaninda bekliyorduUcagin kalkmasina daha epeyce zaman vardiHavaalanindaki dukkandan bir kitap ve bir kurabiye paketi alip kendisine oturacak bir yer bulduKendisini kitabina kaptirmis olmasina ragmen,yaninda oturan adamin olabildigince curetkar bir sekilde aralarinda duran paketten birer birer kurabiye aldigini farketti;ne kadar gormezden gelse de Bir taraftan kitabini okuyup kurabiyesini yerken,bir taraftan da gozu saatteydi"Kurabiye Hirsizi" kurabiyeleri yavas yavas tuketirken,kadinin kulagi saatin tik taklarindaydi;ama tik taklar sinirlenmesini yine de engelleyemiyorduKendi kendine dusunuyordu;"Kibar bir insan olmasaydim,su adamin gozlerini morartirdim!" Her kurabiyeye uzandiginda,adam da elini uzatiyorduSonunda pakette tek bir kurabiye kalinca, " bakalim simdi ne yapacak?" dedi kendi kendine Adam yuzunde asabi bir gulumsemeyle son kurabiyeye uzandi ve kurabiyeyi ikiye bolduKurabiyenin yarisini agzina atarken,diger yarisini kadina verdiKadin kurabiyeyi adamin elinden kapar gibi aldi ve, "Aman Tanrim,ne curetkar ve ne kaba bir adam,ustelik bir tesekkur bile etmiyor!" diye dusundu Hayatinda bu kadar sinirlendigini animsamiyorduUcaginin kalkacagi anons edilince,derin bir nefes aldi ve rahatladiEsyalarini topladi ve cikis kapisina yuruduKurabiye hirsizina donup bakmadi bileUcaga bindi ve rahat koltuguna oturduDaha sonra kitabini almak uzere cantasina uzandi Cantasina elini uzatinca,gozleri saskinlikla acildiGozlerinin onunde bir paket kurabiye duruyordu! Caresizlik icinde inledi; "Bunlar benim kurabiyelerimse eger;otekiler de onundu ve benimle her bir kurabiyesini paylasti!" Uzuntuyle,ozur dilemek icin cok gec kaldigini anladi Kaba ve curetkar olan "kurabiye hirsizi" kendisiydi |
|