Fındıklı Gül Tatlısı Tarifi, Yapılışı, Tarifi Nedir |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fındıklı Gül Tatlısı Tarifi, Yapılışı, Tarifi NedirFındıklı Gül Tatlısı Tarifi, Yapılışı, Tarifi Nedir Unumuzu azar azar ekleyerek hamurumuzu yoğuruyoruz Kulak memesi kıvamına gelince 1 saat kadar üzerini kapatarak dinlendiriyoruz Sonra hamurumuzu 10-12 beze yapıp, her bezeyi nişasta yardımıyla güllaç yufkası inceliğine gelene kadar açıyoruz Yufkalarımızın çapı 40 cm'ye yaklaşık olacaktır Her yufkayı 4 eşit parçaya kesiyoruz Böylece 40 kadar üçgen yufka elde etmiş oluyoruz Her üçgeni kenarlarından ortaya doğru pile gibi büzerek topluyoruz Ortasına 1 çay kaşığı fındık koyup, oluşan yapraklardan birini kapatıyoruz, yine fındık içi koyup, yine kenarlardan birini üzerine kapatıyoruz Yapraklar üst üste gelene kadar bu işlemi tekrarlıyoruz Sonra ters çevirerek fırın tepsisine yerleştiriyoruz Bütün hamuru bu şekilde bitirince, 125 gr tereyağını eritip, içine yarım su bardak sıvıyağını ekliyoruz ve sıcak olarak güllerin üzerine döküyoruz Önceden 160 dereceye ısıttığımız fırında üzerleri kızarıp, sertleşene kadar pişiriyoruz Bu arada 4 su bardağı toz şekeri, 3 su bardağı su ile kaynatıp, kıvam almaya başladığı sırada limon tuzu veya suyunu ekleyip, ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz Soğuyan şerbetimizi, fırından çıkardığımız sıcak tatlımızın üzerine kaşık yardımıyla döküyoruz ve tatlının şerbeti çekmesi için 2-3 saat bekletiyoruz Servis yaparken yanına dondurma veya kaymak koyabiliriz Hazırladığımız gül tatlıların, şerbetsiz de çok lezzetli olduklarını söylemeliyim Afiyet olsun alıntıdır |
|