Büzgülü Pileli Tatlı Tarifi / Büzgülü Pileli Tatlı Yapılışı / Tatlı Tarifleri |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Büzgülü Pileli Tatlı Tarifi / Büzgülü Pileli Tatlı Yapılışı / Tatlı TarifleriBüzgülü Pileli Tatlı Tarifi / Büzgülü Pileli Tatlı Yapılışı / Tatlı Tarifleri Malzemeleri 1 yumurta 1 kilogram un 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı eritilmiş margarin 2 çorba kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı karbonat 250 gram dövülmüş ceviz Üzeri İçin 250 gram tereyağı Şerbeti İçin 5 su bardağı şeker üç buçuk bardak su yarım limon suyu Hazırlanışı - Unu eleyip ortasını açın Yumurta, zeytinyağı, margarin, karbonat, sirke ilave ettikten sonra, su ve süt karışımı ile yoğurun - Hamur ele yapışmayacak kıvama geldiğinde, üzerini örtüp bir saat dinlendirin - Limon büyüklüğünde bezelere ayırın ve oklava ile tek tek yufka büyüklüğünde açın - Üzerine ceviz serpin oklavaya sarın ve hafifçe büzdürdükten sonra, oklavayı çekin - Tepsinin ortasına yerleştirin Diğer hamurlara da aynı işlem yapın Tepsinin içine bir spiral şeklinde yerleştirin - Tereyağını tavada kızdırın ve üzerine gezdirin 170 derecede ısıtılmış fırında, kızarana kadar pişirin - Tepsi ılık, şerbet sıcak olmalıdır Tepsi soğumaya başladığında üzerine şerbet dökün ve üzerini örtün En az 4 saat beklettikten sonra, istediğiniz şekilde süsleyin ve servis yapın Not : Şekerle, suyu 15 dakika kaynatın ve limon suyu ilave ederek ateşten alın alıntıdır |
|