Tatlılar ,Kurabiyeler ,Pastalar |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tatlılar ,Kurabiyeler ,PastalarFirin Sutlac Malzemeler 1 kgr süt 300 gr,Toz şeker 2 corba kasigi supye ve ya pirinc unu 2,Kahve fincanı pirinç Yarım çay kaşı ı tuz yarim cay kasigi vanilya Hazirlanisi Pirinci bol suda yikayin ve pişirin ve süzün Ayrı bir kapta sütü kaynatıp, süzülmüş pirinçi şekeri vanilyayi tuzu ilave edinKaynadıktan sonra sübyeyi de ekleyip, ateşten alın Hazırladı ınız karışımı ısıya dayanıklı keselere boşaltınFırın tepsisinin içine biraz su doldurun ve tepsiye kaseleri yerleştirin300 Dereceli fırında 6 dakika pişirinFırın sütlaç piştikten sonra buzdolabında so utun ve servis yapınSübye yerine pirinç unu da kullanılabilir Afiyet OLsun |
Tatlılar ,Kurabiyeler ,Pastalar |
08-13-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tatlılar ,Kurabiyeler ,PastalarRevani Malzemeler 7 Adet yumurta 15 Çorba kaşı ı tozşeker 15 Çorba kaşı ı irmik 15 Çora kaşı ı süt 15 Çorba kaşı ı un 3 Paket kabartma tozu Yarım rendelenmiş portakal kabu u Şerbeti için 1 Litre su 1 Kilo tozşeker 1 Dilim limon Yarım su barda ı dövülmüş fındık Hazirlanisi Çırpma kabına şeker ile yumurtaları koyun ve şeker iyice eriyene kadar çırpınYumurtalı karışıma irmi i ve sütü ilave edinÇırpmaya devam edin, ardından unu ve kabartma tozunu ekleyinKabartma tozunun hamurun her yerine da ılması için hamuru iyice karıştırınYarım portakal kabu unu rendeleyin ve hamurun içine katın50 Santim çapındaki yuvarlak bir tepsiyi ya layınHamuru tepsiye dökün ve önceden ısıtılmış 100 dereceli fırında pişirinBu arada tatlının şerbetini hazırlayınŞeker ve suyu kaynatınŞurup kıvamına geldi inde 1 dilim limonu ekleyin1-2 Dakika bu şekilde kaynatınSonra ılınması için bir kenarda bekletinIlık şerbeti, kare şeklinde kesti iniz tatlının üzerine dökün Şerbeti çekene kadar bekletinÜzerine dövülmüş fındı ı serperek servis yapın Afiyet OLsun |
Tatlılar ,Kurabiyeler ,Pastalar |
08-13-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tatlılar ,Kurabiyeler ,PastalarKrem Karamel Malzemeler 2 su barda ı süt 3 yumurta 2 yumurta sarısı 60 gr toz şeker 1 paket vanilya iste e ba lı Karamel hazirlanisi 2/5 su barda ı) tozşeker 2/5 su barda ı su Karameli hazırlamak için bir kaba şekeri ve suyun 4 çorba kaşı ını koyun Bir taşım kaynattıktan sonra kahverengiye çalan altın sarısı bir karamela elde edinceye kadar pişirinKalan yaklaşık 3 çorba kaşı ı suyu kaynatıp, kaynar halde azar azar karamele yedirerek ilave edin Tahta bir kaşık ya da spatulayla karıştırınTencereyi ateşten alın Karamel daha sıcakken kalıpların dibine boşaltın Karamel hazirlanisi 2/5 su barda ı) tozşeker 2/5 su barda ı su Karameli hazırlamak için bir kaba şekeri ve suyun 4 çorba kaşı ını koyun Bir taşım kaynattıktan sonra kahverengiye çalan altın sarısı bir karamela elde edinceye kadar pişirinKalan yaklaşık 3 çorba kaşı ı suyu kaynatıp, kaynar halde azar azar karamele yedirerek ilave edin Tahta bir kaşık ya da spatulayla karıştırınTencereyi ateşten alın Karamel daha sıcakken kalıpların dibine boşaltın Hazirlanisi Önce fırınınızı ısıtıp, 165 °C'ye getirin Karameli hazırlayıp, 5 krem karamel kalıbının dibine dökün Kremayı hazırlamak için sütü bir tencerede bir taşım kaynatın Tencereyi ocaktan alın Bir kenarda ılınmaya bırakın Bu arada bir kapta yumurta ve yumurta sarılarını, şeker ve vanilya esansını telle çırpın Ilık sütü çırpmaya devam ederek bu karışıma yedirinKarışımı ince bir tel süzgeçten geçirerek, dibine karamel konmuş kalıplara dökün 8-10 cm yüksekli inde ve yarıya kadar sıcak su dolu bir fırın tepsisine kalıpları dizin Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-40 dakika, krema sertleşinceye kadar pişirinKrem karamel pişince tepsiyi fırından alın Kalıpları sudan çıkartıp, bir kenarda so umaya bırakın Krema so uyunca bir bıça ı kalıpların kenarlarında gezdirerek kremayı gevşetin ve alt üst ederek tabaklara çıkartınKrem karameli so uk olarak, dilerseniz taze meyvelerle süsleyip, servis yapın Afiyet OLsun |
Tatlılar ,Kurabiyeler ,Pastalar |
08-13-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tatlılar ,Kurabiyeler ,Pastalarirmik helvasi Malzemeler 1 Bardak Süt 1,5 Bardak Irmik 1 Bardak veya 1 Yemek Kasigi Toz Seker 2 Corba Kasigi Tereyag 1 Corba Kasigi Fistik 2 Corba Kasigi Hindistan Cevizi Hazirlanisi Yag,fistik ve irmigi agir ateste pembelesinceye kadar kavurunbaska bir kapta Sekeri sutu kaynatip bir surup yapin ve karistirarak ekleyin kisik atesde 15 dakika dinlendirin Hindistan cevizi serpin ve porsiyonlari tabaga alinca üzerlerini samfistigi rendesi veya tarcin ile süsleyin Afiyet OLsun |
Tatlılar ,Kurabiyeler ,Pastalar |
08-13-2012 | #5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tatlılar ,Kurabiyeler ,PastalarAsure Malzemeler 1 Bardak Süt 1,5 Bardak Irmik 1 Bardak veya 1 Yemek Kasigi Toz Seker 2 Corba Kasigi Tereyag 1 Corba Kasigi Fistik 2 Corba Kasigi Hindistan Cevizi Hazirlanisi Yag,fistik ve irmigi agir ateste pembelesinceye kadar kavurunbaska bir kapta Sekeri sutu kaynatip bir surup yapin ve karistirarak ekleyin kisik atesde 15 dakika dinlendirin Hindistan cevizi serpin ve porsiyonlari tabaga alinca üzerlerini samfistigi rendesi veya tarcin ile süsleyin Afiyet OLsun |
Tatlılar ,Kurabiyeler ,Pastalar |
08-13-2012 | #6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tatlılar ,Kurabiyeler ,PastalarKeskul Malzemeler 2 Litre Süt 400 GrToz Seker 120 GrPirincunu 200 Gr Badem 1 Yumrta Tarcin toz findik ceviz ici Hazirlanisi Sütü sekerle kaynatinPirinc unu veya nisasta su ile bulamac yapin, süte ekleyin Kabuksuz bademleri Rondo'da cekin, sütle bulamaç yapin ve bu karisima ilave edin Muhallebi gibi pisirin Kaselere bosaltarak üzerini fistik hindistan cevizi ve tarcin ile süsleyin Afiyet OLsun |
Tatlılar ,Kurabiyeler ,Pastalar |
08-13-2012 | #7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tatlılar ,Kurabiyeler ,PastalarLokma Malzemeler Yarım su barda ı ılık su 1 Çay kaşı ı tozşeker 1 Tatlı kaşı ı kuru maya 2 Su barda ı un 1 Tutam tuz Kızartmak için sıvıya Üzerine : Pudraşekeri Şerbeti için : 2 Su barda ı su 2 Su barda ı tozşeker 1 Çorba kaşı ı limon suyu Hamurun bekletilme süresi ; yarım saat Hazirlanisi Bir kaba ılık su, kuru maya ve tozşekeri koyunMaya kabarana dek bekletinDaha sonra geniş bir kaba alınUnu ilave edip yo urun E er hamur katı olursa biraz daha ılık su ekleyinÜzerine bir bez 30 dakika kabarması için bekletinŞerbeti için su ve tozşekeri kaynatınİnmesine yakın limon suyunu ekleyin ve şerbeti so umaya bırakınHamurdan fındık irili inde parçalar koparıp, elinizle yuvarlayınKızgın sıvıya da kızartıp so uk şerbetin içine atınŞerbeti iyice çekene kadar bekletinDaha sonra servis taba ına alıp, üzerine pudraşekeri serpin ve servis yapın Afiyet OLsun |
Tatlılar ,Kurabiyeler ,Pastalar |
08-13-2012 | #8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tatlılar ,Kurabiyeler ,PastalarKemal Pasa Malzemeler 50 Adet kemalpaşa tatlısı 2 litre Su 1500gr toz şeker yarim limon kabuguyla Süslemek için : toz yesil fistik ve hindistan cevizi kaymakta olabilir Hazirlanisi 2 litre suyun içine şekeri ve limonu ilave ederek kaynatın50 Adet kemalpaşa tatlısını içine atın ve 20 dakika pişirinBundan sonra ocaktan alıp, bir tepsiye dizinSo uduktan sonra üzerini kaymak yesil toz fistik hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapın Afiyet OLsun |
Tatlılar ,Kurabiyeler ,Pastalar |
08-13-2012 | #9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tatlılar ,Kurabiyeler ,PastalarBaklava Malzemeler Yarım kilo un 2 Adet yumurta 1 Çimdik tuz 2-3 damla limon suyu Yarım su bardak su Üzeine serpmek için : 300 gr toz yeşil fıstık Şerbeti için : 4 Su barda ı su 4 Su barda ı şeker 1 Adet limon suyu Hamurun dinlendirilme süresi 1 saat Hazirlanisi Baklavanın şerbeti için su ve şekeri kaynatın İçine limon suyunu katıp ateşten indirip so umaya bırakınHamur için bütün malzemeleri robotta karıştırıp, hamur haline getirin Hamurun üzerine nemli bir bez öreterek 1 saat dinlendirinYumruk irili inde parçalara ayırınBezeleri oklava ile nişasta serperek baklava yapaca ınız tepsi büyüklü ünde açın Tepsiyi ya layınYa ladı ınız tepsiye ilk yufkayı döşeyinÜzerine fıstık serpiştirin Di er hamurları da bu şekilde yaprak baklavayı bitirin Baklavayı istedi iniz şekilde kesinSon olarak üzerine kızgın ya gezdirinFırına atıp altı üstü pembeleşene dek pişirinFırından çıkarınca fazla ya ını süzünÜzerine so uk şerbeti döküp yarım saat dinlendirdikten sonra servis yapın Afiyet OLsun |
Tatlılar ,Kurabiyeler ,Pastalar |
08-13-2012 | #10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tatlılar ,Kurabiyeler ,PastalarTulumba Tatlisi Malzemeler 1 Çorba kaşı ı tereya ı 5 Kahve fincanı su 5 Kahve fincanı un 4 Adet yumurta 1 Tutam tuz Kızartmak için sıvıya Şerbeti için : 2 Su barda ı su 500 gr tozşeker 1 Çorba kaşı ı limon suyu Hazirlanisi Öncelikle şerbeti hazırlayınBunun için suyu tencereye alınTozşekeri ekleyinKaynayınca limon suyunu ekleyip, karıştırın ve bir-iki taşım kaynatınOcaktan alıp,so umaya birakinHamuru için tereya ını ve suyu tencereye alınSu kaynayınca unu azar azar ilave edinKarıştırarak 5-6 dakika pişirin Ateşten alıp, so utunDaha sonra yumurtaları ve bir tutam tuzu karışıma yedirinElinizle yo urunSıkma torbasına doldurunSıvıya ı hafifçe kızdırınSıkma torbasındaki hamuru baş parmak kalı ında ya a sıkınSallayarak kızartınSo uk şerbetin içine atın15 dakika bekletip, servis taba ına alın ve so uk veya ılık olarak servis yapın Afiyet OLsun |
Tatlılar ,Kurabiyeler ,Pastalar |
08-13-2012 | #11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tatlılar ,Kurabiyeler ,PastalarKAKAOLU PARFE YAPILISI 2 paket krem şanti 1 su bardağı süt 3 adet yumurta 4 çorba kaşığı şeker 2 paket kakaolu bisküvi 1 çay bardağı dövülmüş fındık 2 paket vanilya Sos için: Yarım çay bardagi süt 4 çorba kasigi seker 1 adet yumurta 2 çorba kasigi kakao 2 paket krem şantiyi 1su bardagi sütle çirparak koyulastiralim Ayri bir kapta yumurtalari seker ve kakaoyla birlikte çirpalim Krem santiyi de ekleyerek tekrar karistiralim Bisküvileri kirarak karisima ekleyelim Son olarak iri dövülmüş findiklari ve vanilyalari ekleyelim Yuvarlak çukur bir kasenin üzerine alüminyum folyo sererek, bunun içine bisküvili karisimi dökelim Buzlukta birkaç saat bekletelim Sos için bir yumurtayı, seker, kakao ve sütü çirpalim Parfeyi buzluktan çikarip bir tabaga ters çevirelim Hazirladigimiz sosu üzerine dökelim istersek beyaz çikolata rendeleyerek servis yapalım |
Tatlılar ,Kurabiyeler ,Pastalar |
08-13-2012 | #12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tatlılar ,Kurabiyeler ,PastalarPROFİTEROL Malzeme: Pataşu Hamuru İçin Su 1000 g Alba 500 g Un 800 g Yumurta 1250 g Tuz 5 g Dolgu İçin Su 1000 g Albamiks Pastacı Kreması 400 g Sos İçin Su 1000 g Albamiks Pastacı Kreması 300 g Bitter kuvertür 250 g Şeker 150 g Kakao 70 Yapılışı: 1- Pataşu hamuru için; Alba, su, tuz bir kabın içinde kaynatılır Un ilave edilerek hızlı bir şekilde karıştırılarak kavrulur Hafif soğutulan hamura yumurtalar azar azar yedirilerek karıştırılıp, hamur tamamlanır Ucunda büyük yuvarlak bir duy bulunan sıkma torbası ile küçük pataşular fırın tepsisine sıkılır 200°Cde yaklaşık 20-25 dakika pişirilir 2- Sos için su ve şeker bir kapta kaynatılır Albamiks Pastacı Kreması ve kakao ilave edilerek pişirilir Krema sıcak iken bitter kuvertür ilave edilerek karıştırılır ve soğumaya bırakılır 3- Tabaklardaki içleri Albamiks Pastacı Kreması ile doldurulmuş pataşuların üzerine hazırlanan sos dökülür İstenildiği takdirde üstü Albamiks Toz Krem Şanti ile süslenir ve dekor için kiraz şekerlemesi yeşil fıstık veya rendelenmiş kuvertür kullanılır Meyveli, çikolatalı, kahveli, karamelalı ve tahinli soslarla değişik çeşitleri yapılabilir |
|