Armutlu Milföy Tatlısı Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Armutlu Milföy Tatlısı Tarifi YapılışıArmutlu Milföy Tatlısı Tarifi - Armutlu Milföy Tatlısının Yapılışı - Armutlu Milföy Tatlısı Nasıl Yapılır Malzemeler: 4 yaprak milföy hamuru (dondurulmuş) 80 gr kızılcık reçeli (ya da kendi arzu ettiğiniz bir reçel) Tarçın 4 adet armut 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi 1 adet yumurta Yapılışı: Milföy hamurlarını yan yana dizip çözülmeye bırakın Sonra unlanmış tezgahta her birinden 20×20 cm büyüklüğünde kare açın Reçeli, bıçak ucu ile aldığınız tarçın ve limon kabuğu rendesi ile karıştırın Armutları soyun, ikiye kesin ve çekirdekli kısımlarını oyup çıkartın Yarım armutların ortalarına bir miktar reçel koyup yanları birbirlerinin üzerilerine kapatın ve hamurların ortalarına oturtun Yumurtanın sarısı ile beyazını ayırın Hamurların kenarlarına yumurta akı sürüp armutların üzerine sarın Hamura sardığınız armutları soğuk su ile çalkaladığınız fırın tepsisine yerleştirin Üzerlerine yumurta sansı sürün Pişirme: 220° sıcaklıktaki fırının alttan 2 rafında 15-20 dakika pişirin Limonlu dondurma ile servis yapın |
|