Mafiş Tatlısı Tarifi,Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mafiş Tatlısı Tarifi,YapılışıMafiş Tatlısı - Mafiş Tatlısı Tarifi - Mafiş Tatlısı Yapılışı Malzemeler: 1 yumurta 2 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı sıvıyağ 1 çay kaşığı silme karbonat 2 su bardağından 1 parmak eksik un şerbeti için: 2 su bardağı şeker 2 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu Hazırlanışı 1 Yumurta yoğurt ve sıvıyağı yoğurma kabına alınKarbonatı yoğurdun üzerine alınUnu yavaşça ilave ederek hamurunuzu kulak memesi kıvamında yoğurun 2 Unlu zeminde hamurunuzu ister tek seferde ister 2-3 seferde 1/2 ml kalınlığında açın(kalınlık arzuya göre değişebilir)3-3 cm büyüklüğünde karelere bölünKarelerin ortasına ceviz veya fındık yerleştirin(veya boş)İki çapraz köşeyi mantı büker gibi,ortada birleştirinKalan diğer iki köşeyi de ters yönde(arkada)birleştirin 3 Kızartma tavasına 1 parmak kalınlığında sıvıyağ koyup,kızdırınHamurları bir sıra yerleştirip,iki yüzlerinide kızartıp,bir tabağa alınIlıyınca,önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şuruba atınServis yapın Afiyet Olsun |
|