Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Salata & Meze

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
brokoli, çinlahanası, salatası, tarifi, yapılışı

Brokoli Ve Çinlahanası Salatası Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Brokoli Ve Çinlahanası Salatası Tarifi Yapılışı



brokolili salata - çinlahanası salatası - soyalı sos nasıl yapılır


Malzemeler:


2 brokkoli dalı (çiçekleri ayrılmış ve sapları soyulup, verevine doğranmış)

1 siyah turp (kabuğu soyulmuş)

1 küçük çinlahanası (yapraklan ayrılıp, iri parçalar halinde doğranmış)

1 çorba kaşığı ayçiçek yağı

1/2 tatlı kaşığı susamyağı


Soyalı sos:


2 su bardağı tuzsuz tavuk suyu

4 ince taze zencefil dilimi (isteğe bağlı; kabuğu soyulmuş)

1 tatlı kaşığı tane karabiber

1/4 tatlı kaşığı tozşeker

2 çorba kaşığı sirke

1 tatlı kaşığı süzme bal

1 çorba kaşığı soya sosu (ya da tercihen soyu)


Tarifi:


Sosu hazırlamak için tavuk suyunu küçük bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak ısıtın Isınınca zencefil (isteğe bağlı), tane karabiberler ve tozşekeri katıp, karışımı yaklaşık yarım su bardağı kalıncaya kadar (10 -12 dakika) pişirin


Bu arada bir tencereye 2,5 cm yükseklikte su koyup, içine delikli buğulama kabı oturtun Brokkolileri buğulama kabına koyup, tencerenin kapağını sıkıca kapatarak harlı ateşe oturtun ve suyu birtaşım kaynatın Su kaynamaya başladıktan sonra, brokkolileri iyice yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 2 dakika) buharda pişirin Sonra tencereyi ateşten alıp, brokkolileri bir kâseye aktararak, kâseyi buzdolabına kaldırın


Tavuksuyu tenceresini ateşten alıp, bir kenarda soğumaya bırakın Soğuyunca sirke, bal ve soya sosunu (ya da şoyuyu) katıp, bir tel süzgeçten küçük bir sos kabına geçirin


Siyah turpu 5 cm uzunluğunda parçalar halinde kesip, sonra her parçayı çok ince dilimleyerek, dilimleri tuzlu su dolu bir kâseye koyun


Buzdolabındaki kâseyi alıp, turp dilimlerini kâğıt havlu arasında kuruttuktan sonra, kâsedeki brokkolilere katın Çinlahanası parçalarını da ekleyin

Çiçekyağını ve susamyağını küçük bir kâsede karıştırıp, salatanın üstüne gezdirerek, iyice karıştırın Salatayı yanında sosuyla servis yapın


Not: Bu tarifte istenirse, çinlahanası yerine marul kullanılabilir




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.