Bismillah!.. |
08-06-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bismillah!..BismiLLah! YOLA ÇIKMAK Bismillah Bu yola getirildiğinizde, nefes almak için bir anınızı verin ve yüreğinizi tamamen yapmak üzere olduğunuz işe adayın Yeni herhangi bir şeye başladığımızda, bilinmeyen çok şey vardır Planlarımız var, ama onları gerçekleştirebilir miyiz? Tamamen kendimiz olup yine de başkalarıyla derin iletişim kurabilir miyiz? Değişmeye ve gelişmeye devam ederek ve yine de geçen zamana rağmen dostluklarımızı ve ilişkilerimizi sürdürmemiz mümkün mü? Sevgi yolunda atılan her adım, bir şeyin peşinden tutkuyla gitmek, bilinmeyene bir adım atmaktır Meditasyon yapmaya vakit ayırdığımızda veya her günün veya her yılın başlangıcında sessizlik içinde bir an nefes aldığımızda, her yeni işle veya ilişkiyle, bilinmeyenle karşı karşıya kalırız Bu cesaret ve yürek ister Sufiler çoğu zaman yeni bir şeye Arapça bir kelime olan “Bismillah” diye nefes alarak başlarlar ve bu şiirsel olarak şu şekilde çevrilebilir: Tek Varlık’ın sesini ve hissini, sevginin ana kaynağını hatırlayarak başlıyorum Bir sonraki yaşayacağımız şeyin kainatın tamamının ışığını saçtığını doğruluyorum Dünya’ya bu şekilde baktığımızda, varoluşumuzun sebebi -ve herhangi bir yolculuğa çıkmak için sebep- insanlığımızın tümünü meydana çıkarmaktır, kainatın halen pişmekte olan türlüsüne yalnızca bizim verebileceğimiz eşsiz tad XII yüzyılın Sufi şairlerinden Sadi şöyle diyor: Her varlık bir amaç için doğmuştur, ve o amacın ışığı ruhunda uyandırılmıştır Ancak, evrendeki her şeyle ayrılmaz bir şekilde bağlantılıyız Birbirimiz olmadan var olamıyoruz Peki, bir birey olmak ile bir ilişkide olmak arasındaki dengeyi nasıl sağlayabiliriz? Bireyselliğimiz eşsiz bir armağandır Ancak, bir Sufi bu armağanın aslında evrenin tamamını dolduran eşsiz, ilahi “Ben Varım”ın kalbinde yattığında söyler Her çimen yaprağı, benliğini ifade ederken, “Ben Varım!” der Biz, tamamen bütünleşebileceğimizi, tümüyle insan olabileceğimizi, başka insanlarla, doğayla ve nihai kaynakla derin temaslar kurabileceğimizi doğrulayabiliriz Bu, “Bismillah!” demenin başka bir yoludur Sufi için bu yolların her biri Sevgili’ye ulaşan ve aynı gelen kutusuna varan, birer e-posta adresi gibidir Tabii ki Kutsal Olan’ın hisleri, isimleri ve özellikleri aslında sonsuzdur Ama kendimizi hayata karşı yüz civarında farklı duygu ve tepki verebilecek yetiye sahip olarak bulmamız, kendimizi tanımaya iyi bir başlangıç oluşturur ve sonuçta daha büyük coşku ve doyuma ulaştırır Belki hayat size bir şeye başlama çağrısı yapıyordur, içsel veya dışsal bir arayış Bu yol sizden, eğer sonunda halen arkasında durabileceğiniz bir durum olmasını istiyorsanız, başlangıcı kendinizi tamamen vererek yapmanızı istiyor Bismillah “Allah’ın adıyla” anlamına gelir Köklerinde, kelimenin anlamı, harfi harfine “ile, ile birlikte, veya içeride, Birlik’in veya Tek Varlık’ın (Allah) sesi, havası, ismi veya ışığı Eğer nefesimi veya hareketimi bir mürşit veya rehberinkiyle aynı ritme getirebilirsem, o kişi beni Kutsal Birlik’in hatırlamasına bağlayan bir kapı oluşturur MEDİTASYON Bir elinizi kalbinizin üzerine koyun, rahatça ve yavaşça nefes alın Nefesinizin ve kalp atışınızın bilincinin içeride aydınlık, ferah bir yer açtığını hissedin Bismillah kelimesinin sesiyle nefes alın (Bis-mil-la-aah) Kalbimizi evrenin kalbiyle birleştirmeyi hatırladığımızda, Sufilerin “Allah sizin sevgilinizdir, gardiyanınız değil” sözünü hatırlarız Sufi’nin Hayat Rehberi Neil Douglas-Klotz |
Bismillah!.. |
08-06-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bismillah!..Sufi için bu yolların her biri Sevgili’ye ulaşan ve aynı gelen kutusuna varan, birer e-posta adresi gibidir Tabii ki Kutsal Olan’ın hisleri, isimleri ve özellikleri aslında sonsuzdur Ama kendimizi hayata karşı yüz civarında farklı duygu ve tepki verebilecek yetiye sahip olarak bulmamız, kendimizi tanımaya iyi bir başlangıç oluşturur ve sonuçta daha büyük coşku ve doyuma ulaştırır Belki hayat size bir şeye başlama çağrısı yapıyordur, içsel veya dışsal bir arayış Bu yol sizden, eğer sonunda halen arkasında durabileceğiniz bir durum olmasını istiyorsanız, başlangıcı kendinizi tamamen vererek yapmanızı istiyor Bismillah “Allah’ın adıyla” anlamına gelir Köklerinde, kelimenin anlamı, harfi harfine “ile, ile birlikte, veya içeride, Birlik’in veya Tek Varlık’ın (Allah) sesi, havası, ismi veya ışığı Eğer nefesimi veya hareketimi bir mürşit veya rehberinkiyle aynı ritme getirebilirsem, o kişi beni Kutsal Birlik’in hatırlamasına bağlayan bir kapı oluşturur Güzel yüreğine parmaklarına sağlık ,etkili bir paylaşım,teşekkür ederimsevgiyle kal |
|