Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
söz

Söz...

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Söz...

Bir müslüman Bir ateşperest Birlikte çalışıyorlar Namaz vakti <

<

Müslüman: <

<

-Namaz kılacağım Namaz kılarken, bana ilişmiyeceğine dair söz verir misin? <

<

-Veririm <

<

Namaz <

<

Bir müddet sonra Ateşperest İbadet zamanı <

<

-Şimdi sıra ben de, ben ibâdet ederken, bana ilişmiyeceğine söz verirmisin

-Olur sana ilişmem Rahatça ibâdetini yapabilirsin

Fakat ateşperest ateşe tapmak üzere secdeye varınca, Müslüman hemen üzerine atılır Sözünde duramaz Tam o esnada şöyle bir ses duyar:

- Söz verdiğin zaman sözünü yerine getir

Bunun üzerine adama ilişmeden geri çekilir Sonra ateşperest ibâdetini bitirdiğinde sorar:

-Evvela hücum ettin Sonra niye vazgeçtin?

-Allah'dan başkasına secde ettiğin zaman, dayanamadım, üzerine atıldım Seni öldürmek istiyordum Fakat tam o anda :

-Söz verdiğin zaman ahdini yerine getir, diyen bir ses, beni o teşebbüsümden alıkoydu

Bunun üzerine mecûsi:

-Şimdi inandım ki, asıl ve gerçek ilâh senin Rabbindir Kendi düşmanı için dostunu bile azarlıyor İşte huzurunda

müslüman oluyorum diyerek kelime-i şehâdet getirir

ALLAH'IN RAHMET VE BEREKETİ ÜZERİNİZE OLSUN

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com