Bu 6 İlacı Sende Kullan ! |
08-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bu 6 İlacı Sende Kullan !Abbasi halifesi Mehdi,İmam musa kazım hazretlerinin hapse atılmasını ve sadece katıksız kuru ekmek verilmesini emretmişti Günler geçtiği halde imamdan şikayet ve yalvarma gelmeyince merak eden halife zindana adamlar gönderdi; nasıl olupta tahammül edebildiğini,feryat ve figana düşmediğini anlamak istedi Gidenler sordular:' 'Büyük sıkıntı içindesin,Elin ayağın zincirle bağlı olduğu halde yinede yüzün sararıp solmamış,sıhhatin sarsılmamışSebebini merak ettik! '' Musa Kazım Hazretleri şöyle cevap verdi: ''6 tane ilacım var,onları kullanıyorum Birinci ilacım: TEVEKKÜLDÜRAllaha dayanıp yalnız O'na güveniyorum İkinci ilacım KADERE RIZA'dırAllahın takdirine boyun eğiyorumitiraz etmiyorum Üçüncü ilacım:MEŞAKKATE SABIRDIR Dördüncü ilacım: YE'SE (ÜMİTSİZLİĞE)DÜŞMEMEKTİRYıkılmıyorum,k endimi kapıp koyuvermiyorum Beşinci ilacım:MÜTESELLİ OLMAKBenden daha kötü durumda olanları düşünüp bu halime hamdediyorum Altıncı ilacım: ÜMİTTİRBirgün olup buradan çıkabilirim diye ümitle yaşıyorum,moralimi yüksek tutuyorum'' |
|