![]() |
Namazi Terketmek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Namazi TerketmekS ![]() ![]() --NAMAZI TERKETMEK ___Namazı terk etmek insan için çok korkunç bir akibettir ![]() "Onlardan sonra yerlerini bir başkaları aldı; şehvetlerine uydular, namazı terk ettiler ![]() ![]() Cabir bin Abdullah (r ![]() ![]() ![]() ![]() “Kişi ile, şirk ve küfür arasında namazı terk vardır ![]() Başka bir hadis-i şerifte ise şöyle buyrulmuştur; "Her kim namazı terk ederse, kıyamet gününde onun ne nuru, ne burhanı, ne de kurtuluşu vardır ![]() ![]() ![]() Bir başka rivayette ise şöyle anlatılır; "Namaz kılmayan kişinin kıyamet gününde alnında üç satır yazı bulunur; 1-Ey Allahın hakkını vermeyip, haksızlık yapan ![]() 2-Ey namaz kılmayarak Allahın gazabını çeken ![]() 3-Sen dünyada Allahın hakkını vermediğin gibi, bu günde Allahın rahmetinden mahrum olacaksın ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yılanı öldürmek istedikleri zaman, dile geldi ve şöyle dedi: -La ilahe illallah Muhammedü’r-Rasulullah! Benim günahım ne ki beni öldürmek istiyorsunuz? Allah-u Zülcelal bana, kıyamet gününe kadar bu şekilde ona azap etmemi emretti ![]() -Peki bunun hatası nedir? diye sordular ![]() -Bunun üç hatası vardır ![]() ![]() ![]() ![]() Ey Nefsim!Namaz kılmanın mükafatı ve kılmamanın cezası böyledir ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer kabirde rahat etmek, yılanlarla dolu bir azaba uğramak istemiyorsan Allaha yönel ve namaz kıl ![]() |
![]() |
![]() |
|