Üç Suale Tek Cecap.... |
08-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Üç Suale Tek Cecap....Bir grup felsefeci , gelerek '' Şems-i Tebriziye '' Dediler: Birkaç sual sormaya geldik size O sırada tebrizi hazretleri ders için toplamıştı cümle talebeleri, Ve elinde bir kerpiç bulunuyordu o ara, Kerpiçle teyemmüm'ü öğretirdi onlara, İşte bu sırada, geldi felsefeciler üç sual sormak için, müsade istediler 1- Dediler ki : ? ALLAH vardır, görünemez diyorsun, görünmeyen şeye mi siz inanıyorsunuz? 2- Ateşten yaratıldı dersiniz şeytan için Sonrada ''O'' ateşte yanacak diyorsunuz Bu iki sözünüzde yok mudur bir tenakuz? Ateştense şeytanın halk edilişi, Öyleyse hiç yakar mı ateş ,başka ateşi ? 3- Ayrıca dersiniz ; İslamda kul hakkı var, Ahirette , hakkını alır alacaklılar, Halbuki bırakın insanları kendi hallerine, Canları ne isterse, yapsınlar birbirine ! O vakit Hazreti Şems, o kerpiçi alarak , o kimsenin başına vurdu cevap olarak, daha onu dinlemeden şikayetçi olup götürdüler kadının huzuruna Kadı dedi niye vurdun bu adamın başına Tebriz-i der ki 3 sualine cevaptır amacım Kadı sorar nedir işin aslı Şems anlatır bir bir : 1- Başına vurdum, göstersin o başının ağrı ve acısını ? Lakin mümkün deiğil acıyı göstermek ! 2- Şeytan ateş cinsinden zarar görmez dedi, ateşten yaratılanı neden atıyorsun ateşe yanmayacaksa? Halbuki kendiside topraktan yaratıldı, öyleyse bu toprak bu kerpiçle niçin başı ağrıdı insanda topraktan meydana elmedi mi? 3- Ve diyor ki ölünce, yoktur hesap ve mizan , Şu dünyada serbestçe yaşamalı her insan, Bırakın yapsın istediğini , karışmasın kimseye Maden ki istemiyorsun hak hukuka riayet, öyleyse bende özgürce yaptım bir hareket o halde o niçin beni, size etti şikayet ? |
|