Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
başımıza, etmediğimzde, gelenlere, ibretlik, kabul, kuranı, rehber, örnekler

Kur'an'ı Rehber Kabul Etmediğimzde Başımıza Gelenlere İbretlik Örnekler

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

KURANI REHBER KABUL ETMEDİĞİMİZDE BAŞIMIZA GELENLERE İBRETLİK ÖRNEKLER
Posted:
Sizlere bugünde İslam dinine sokulan, kuranın açıkladığından başka haram ve helallerin nerelerden dinimize sokulduklarına çok güzel örnekleri Tevrat’tan vereceğim İşte hadisleri kayıtsız şartsız kabul edip Kuran ile karşılaştırmadığımızda, nelere iman ediyoruz lütfen iyi görün ve düşünün Önce sizlere Kuran`dan bazı ayet örneklerini vermek istiyorum, Yaradan haram ve helal konusunda acaba neler söylemiş bakalım ki, daha sonra Tevrat ta yazan ile doğru karşılaştırabilelim İlk önce vereceğim ayete dikkat edelim, Peygamberimiz aile içinde eşlerin hoşnutluğunu sağlamak adına Yaratan`ın bir helal dediğini, haram demesinden sonraki Rabbim in peygamberimizi uyarısını görelim, Yaratandan başka kimsenin bir helali haram yapamayacağı daha iyi anlaşılsın (Tahrim Suresi 1 Ey Peygamber! Allah`ın sana helal kıldığı şeyi, eşlerinin hoşnutluğunu isteyerek neden haramlaştırıyorsun? Allah Gafur’dur, Rahîm`dir ) Şimdide Kuran`da geçen bazı helal ve haram konusunu aydınlatacak açık ve net ayetleri görelim ( Enam Suresi 145 De ki: "Bana vahyolunanlar içinde, bu haram dediklerinizi yiyecek birine yasaklanmış bir şey bulamıyorum Yalnız şunlardan biri olursa başka: leş, akıtılmış kan, domuz eti -ki o bir pisliktir- Allah`tan başkası adına boğazlanmış bir murdar " Iztırar haline düşen, başkasının hakkına dokunmamak, zorunluluk sınırını da aşmamak şartıyla bunlardan yiyebilir Çünkü senin Rabbin çok bağışlayıcı, çok merhametlidir ) (Hac Suresi 30: İşte böyle Kim Allah`ın yasaklarına saygılı olursa bu, Rabbi katında kendisi için çok hayırlı olur Karşınızda okunarak açıklananlar hariç, tüm hayvanlar size helal kılınmıştır Artık putların pisliğinden, yalan sözden uzak durun ) (Maide Suresi 87: Ey iman sahipleri! Allah`ın size helal kıldığı şeylerin temiz ve güzel olanlarını haramlaştırmayın; azıp sınırı aşmayın; Allah azıp sınırı aşanları sevmez ) (Yunus Suresi 59 De ki: "Ne oldu size de Allah`ın size rızık olarak indirdiği şeylerden bir haram yaptınız bir de helal? " De ki: "Allah mı size izin verdi, yoksa Allah`a iftira mı ediyorsunuz? ") (Nahl Suresi 116 ayet; Yalan düzerek Allah`a iftira etmek için, dillerinizin uydurma nitelendirmeleriyle "Şu helaldir, şu da haramdır!" demeyin Yalan düzerek Allah`a iftira edenler kurtulamazlar )
Değerli arkadaşlarım bu sözler Rabbim`in Kuran`daki sözleri, haram ve helal konusunda tek yetkili bizzat kendisi olduğu şu sözünden anlaşılmıyor mu zaten (De ki: "Allah mı size izin verdi, yoksa Allah`a iftira mı ediyorsunuz? " ) ve bakın bir ayetinde de bizleri nasıl Kuran`dan sorumlu olacağımızı da açıkça belirtiyor (Zühruf Suresi 44: Gerçek şu: Bu Kuran sana ve toplumuna elbette ki bir hatırlatıcı/bir düşündürücü/bir şeref/bir öğüttür Bu kitaptan sorumlu tutulacaksınız )
Yukarıdaki ayetleri önce düşünelim, bir de bize öğretilenleri hatırlayalım Örneğin tek tırnaklı çift tırnaklı, ahtapot, ıstakoz ve benzerleri yenir mi yenmez mi sözlerini düşünelim, geviş getiren hayvanların yeneceği bilgileri, daha sonrada aşağıda Tevrattan aldığım sözlerle karşılaştıralım Göreceksiniz ki bize öğretilenlerin bir kısmı nasılda Tevrat`tan alınmış, Kuran ile hiçbir ilgisi yok Kuran`ın hiç ama hiç bahsetmediği konular, daha doğrusu bu yorumu size bırakıyorum ama lütfen ön yargılı olmadan, bizlere öğretilenleri doğru çıkarmak adına telaşa düşmeden Eğer Tevrat’ta geçenleri savunursanız bilin ki Kuran`ı inkâr etmektesiniz Rica ediyorum lütfen aşağıdaki yazılanları tekrar okuyup doğruda birleşelim ki bizlere kurulan Yahudi tuzaklarından artık kurtulalım
SAYGILARIMLA

TEVRATTAN ALINTILAR;
Eti Yenen ve Yenmeyen Hayvanlar
(Yas 14: 3–21)

BÖLÜM 11

Lev 11: 1 RAB Musa`yla Harun`a şöyle dedi:
Lev 11: 2 "İsrail halkına deyin ki, `Karada yaşayan hayvanlardan şunların etini yiyebilirsiniz:
Lev 11: 3 Çatal ve yarık tırnaklı, geviş getiren hayvanların tümü
Lev 11: 4 Ancak geviş getiren ve çatal tırnaklı olan hayvanlardan etini yememeniz gerekenler şunlardır: Deve geviş getirir, ama çatal tırnaklı değildir Sizin için kirli sayılır
Lev 11: 5 Kaya tavşanı* geviş getirir, ama çatal tırnaklı değildir Sizin için kirli sayılır
Lev 11: 6 Tavşan geviş getirir, ama çatal tırnaklı değildir Sizin için kirli sayılır
Lev 11: 7 Domuz çatal ve yarık tırnaklıdır, ama geviş getirmez Sizin için kirli sayılır
Lev 11: 8 Bu hayvanların etini yemeyecek, leşine dokunmayacaksınız, sizin için kirlidir
Lev 11: 9 "`Suda yaşayan hayvanlardan şunların etini yiyebilirsiniz: Denizde, akarsularda yaşayan pullu ve yüzgeçli canlıların etini yiyebilirsiniz
Lev 11: 10 Denizdeki ve akarsulardaki bütün pulsuz ve yüzgeçsiz canlılar -suda toplu halde yaşayanlar ve ötekiler- sizin için iğrenç sayılır
Lev 11: 11 Bunlar sizin için iğrenç sayılacak Etlerini yemeyecek, leşlerinden tiksineceksiniz
Lev 11: 12 Suda yaşayan bütün pulsuz ve yüzgeçsiz canlılar sizin için iğrenç sayılacak
Lev 11: 13 "`Tiksindirici kuşların etini yemeyecek, şunları iğrenç sayacaksınız: Kartal, kuzu kartalı, kara akbaba,
Lev 11: 14 çaylak, doğan türleri,
Lev 11: 15 bütün karga türleri,
Lev 11: 16 baykuş, puhu, martı, atmaca türleri,
Lev 11: 17 kukumav, karabatak, büyük baykuş,
Lev 11: 18 peçeli baykuş, ishakkuşu, akbaba,
Lev 11: 19 leylek, balıkçıl türleri, ibibik, yarasa
Lev 11: 20 "`Dört ayaklı ve kanatlı böceklerin hepsi sizin için iğrençtir
Lev 11: 21 Ama dört ayaklı ve kanatlı olup ayaklarını sıçramak için kullanan bazılarının etini yiyebilirsiniz
Lev 11: 22 Şunları yiyeceksiniz: Bütün çekirge türleri, küçük çekirge, cırcırböceği, ağustosböceği
Lev 11: 23 Öbür dört ayaklı, kanatlı böceklerin hepsi sizin için iğrenç sayılır
Lev 11: 24 "`Sizi kirletecek şeyler şunlardır: Aşağıdaki hayvanların leşine dokunan akşama kadar kirli sayılacaktır
Lev 11: 25 Kim aşağıdaki hayvanların leşini taşırsa giysilerini yıkayacak ve akşama kadar kirli sayılacaktır
Lev 11: 26 Çatal tırnaklı ama tırnağı yarık olmayan ve geviş getirmeyen her hayvan sizin için kirlidir Bunlara dokunan da kirlenmiş sayılır
Lev 11: 27 Dört ayaklı hayvanlardan pençelerini yere basarak yürüyenler sizin için kirlidir Bunların leşine dokunanlar akşama kadar kirli sayılacaktır
Lev 11: 28 Bunların leşini taşıyanlar giysilerini yıkayacak ve akşama kadar kirli sayılacaktır Çünkü bu hayvanlar sizin için kirlidir
Lev 11: 29–30 "`Küçük kara hayvanları içinde sizin için kirli sayılanlar şunlardır: Gelincik, fare, bütün kertenkele türleri -geko, varan, duvar kertenkelesi, düz keler- bukalemun
(kutsalkitap tk)

Haluk GÜMÜŞTABAK
Allah neden apaçık koşulsuz kolay bir mucize göndermiyor?
Posted:
Allah, insanların beklediği gibi neden mucize göndermediğini kitabında açıklıyor insanların beklediği mucizeleri de sayıyor: herbirine gökten kendisine özel sayfalar inmesi, Allah ve melekleri gözle görmek, Kur`an la dağları hareket ettirmek, yeniden dirilen birini gözle görmek vs
Ayette özetle diyor ki, bizi mucize göndermekten alıkoyan şey önceki ümmetlerin onları yalanlamasıydı peki yalanlarsa ne olacak peki? o insanlar küfre düşmüş olacak ve cezayı hak edecek
Birinci neden bana göre Allah merhametinden mucize göndermiyor Çünkü inkar etmek isteyen anlamadığım bir illüzyon, ileri de anlaşılacak bir illüzyon vs yada ille de bir iş var işin içinde diyecektir küfre düşecek ve Allah adil olduğu için ceza vermesi kaçınılmaz olacak oysa o insanların belkide hidayet bulma olasılığı olabilir
2 neden ise, apaçık mucize imtihan nedenimizi ortadan kaldıracaktır, bu kez mucizeye inanan da hakkıyla Allah`ı bilmiş olmayacağı için, kolaycılık olacağı için, imtihanın değeri düşecektir hak etmeyene fazla harçlık verip o kişinin paranın değerini öğrenememesi gibi

Allah ayrıca uyarıyor; hakkında bilgin olmayan şeyin ardına düşme çünkü göz kulak bundan sorumludur diyor Başka bir ayette de Kur`an indirildiği sırada gaybe ait şeyleri sorsaydınız açıklanırdı, size açıklanmamış şeyleri sormayınız diyor burada da sorumluluk nedenli olduğunu düşünüyorum

KADER KONUSUNA BİR BAKIŞ
Posted:
Az bilgiye, yapacak kudrette olmamaya sorumluluk adını veriyorum tam bilgiye arzu adını veriyorum az bilgili bir varlığım, o şeyi yapacak kudrette değilim yani sorumluluklarım var, (tam bilgiye ulaştığımda mesuliyetim kalkıyor ve ne isem onu yapıyorum) 1 sınıftayım, harfleri tanımıyorum, bilgim az ve sorumluluğum o harfleri öğrenmek harfleri öğrenme işi sıkıntı verici, görünürde bana faydası yok, uykusuz kaldığıma değmiyor, yediğim azarlara değmiyor, mahrum kaldığım oyunlara değmiyor, bu acı, bu zorluk benim işime yaramıyor çünkü harfler işime yaramıyor
Büyüyorum ve harfleri öğrendim sonunda, kitaplar okuyabiliyorum, kendimi ve dünyayı tanımaya başladım, korkularım azaldı, ihtiyaçlarım değişti, bağımsızlaştım çünkü bilgim arttı mutluyum şimdi bakıyorum da bu sorumluluk benim için çok gerekliymiş, aslında bilseydim, 1 sınıfta da bunu arzu ederdim zaten çünkü benim mutluluğuma hizmet ediyor, görüyorum anladım ki, benim içimdeki ilahi nefes benim için neyin doğru olduğunu önceden biliyordu ve önüme bu şekilde getirdi çünkü O öyle adil, öyle merhametli ki

Kaynak: Dini Yazılar

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-04-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

KUR’AN’I AZİMÜŞŞAN’A SAYGI
Saygı sevgiden, sevgi saygıdandır
Allah /cc/ Kelamı olan Kur’an’ı Azimüşşan yerlerde sürünüyor ve süründürülüyor Hemde nazil olduğu mekân Kâbe’i Muazzama ve Ravza’i
Mütehherada Üstelik bunu yapanlar ve göz yumanlar Hıristiyanlar vs değil bizzat
Müslüman uleması geçinen âlimler, bilim adamları, Kâbe ve Ravza imamları Hafızlar, Tarikat efendileri, Hacılardan oluşan Muhammed/sav/ ümmeti cematı tarafından ve en acısı efendimizin bu emaneti, bu mucizesi efendimizin makamında efendimize inatla üstüne yatılarak, yere konulup avretten aşağıda tutularak; Allah /cc/ Kelamı olan Kur’an’ı Azimüşşan yerlerde sürünüyor ve süründürülüyor
Hani Allah /cc/ Kelamı olan Kur’an’ı Azimüşşan abdestiz okunmaz ,hatta dokunulamazdı?
Ramazan da Vitir namazında duada 10 dakika cematı timsahlar gibi ağlatmak ve ağlamak kimseyi kurtarmaz
Kur’an’ı Kerime bir gayrı muslim bir istenmeyen hareketi yapsa ne yapıyorsak, İlahi Kitabın sahibi bu hareketten dolayı bize ne yapmaz, düşünmek bile istemiyorum
Bu saygısızlığı önlemede yetki ve sorumluluğunuzu kullanmanızı talep ediyorum Bana bu görev verilsin, 60 dakikada Kur’an’ı Kerimi ayağa kaldırırım
Saygılarımla
Hz Muhammed
Ruh itibariyle arş, bedeni arz Muhammed
İnsani yapısıyla meleki tarz Muhammed
Her hareketi sünnet, tebliği farz Muhammed
Feda olsun uğrunda kâinat az, Muhammet sav
Orhan Afacan

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com