Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cihadayetleri

**_Cihad_Ayetleri_**

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

**_Cihad_Ayetleri_**

1-Bakara [218]-Şüphesiz iman edenler, hicret edenler ve Allah yolunda cihad edenler; işte onlar, Allah'ın rahmetini umabilirler Allah bağışlayandır, esirgeyendir

2-Al-i İmran [142]-Yoksa siz, Allah, içinizden cihad edenleri belirtip-ayırdetmeden ve sabredenleri de belirtip-ayırdetmeden cennete gireceğinizi mi sandınız?

3-Nisa[95]-Mü'minlerden, özür olmaksızın oturanlar ile, Allah yolunda mallarıyla ve canlarıyla cihad edenler eşit değildir

4- Maide [35]-Ey iman edenler, Allah'tan korkup-sakının ve (sizi) O'na (yaklaştıracak) vesile arayın; O'nun yolunda cihad edin, umulur ki kurtuluşa erersiniz

5-Maide [54-]Ey iman edenler, içinizden kim dininden geri döner (irtidat eder)se, Allah (yerine) kendisinin onları sevdiği, onların da kendisine sevdiği mü'minlere karşı alçak gönüllü, kafirlere karşı ise 'güçlü ve onurlu,' Allah yolunda cihad eden ve kınayıcının kınamasından korkmayan bir topluluk getirir

6- Enfal [72-]Gerçek şu ki, iman edenler, hicret edenler ve Allah yolunda mallarıyla ve canlarıyla cihad edenler ile (hicret edenleri) barındıranlar ve yardım edenler, işte birbirlerinin velisi olanlar bunlardır

7- Enfal [74-]İman edenler, hicret edenler ve Allah yolunda cihad edenler ile (hicret edenleri) barındıranlar ve yardım edenler, işte gerçek mü'min olanlar bunlardır

8- Enfal [75-]Bundan sonra iman edip hicret edenler ve sizinle birlikte cihad edenler, işte onlar sizdendir

9-Tevbe[16-]Yoksa siz, içinizden cihad edenleri ve Allah'tan ve Resûlü’nden ve mü'minlerden başka sır-dostu edinmeyenleri Allah 'bilip (ortaya) çıkarmadan' bırakılıvereceğinizi mi sandınız? Allah yaptıklarınızdan haberdardır

10- Tevbe [19-]Hacılara su dağıtmayı ve Mescid-i Haram'ı onarmayı, Allah'a ve ahiret gününe iman eden ve Allah yolunda cihad edenin (yaptıkları) gibi mi saydınız? (Bunlar) Allah katında bir olmazlar

11- Tevbe [20-]İman edenler, hicret edenler ve Allah yolunda mallarıyla ve canlarıyla cihad edenlerin Allah katında büyük dereceleri vardır

12- Tevbe[24-]De ki: "Eğer babalarınız, çocuklarınız, kardeşleriniz, eşleriniz, aşiretiniz, kazandığınız mallar, az kâr getireceğinden korktuğunuz ticaret ve hoşunuza giden evler, sizlere Allah'tan, O'nun Resûlü’nden ve O'nun yolunda cihad etmekten daha sevimli ise, artık Allah'ın emri gelinceye kadar bekleyedurun

13- Tevbe [41-]Hafif ve ağır savaşa kuşanıp çıkın ve Allah yolunda mallarınızla ve canlarınızla cihad edin

14- Tevbe [44-]Allah'a ve ahiret gününe iman edenler, mallarıyla ve canlarıyla cihad etmekten (kaçınmak için) senden izin istemezler

15- Tevbe [73-]Ey Peygamber, kâfirlerle ve münafıklarla cihad et ve onlara karşı sert ve caydırıcı davran

16- Tevbe [81-]Allah'ın elçisine muhalif olarak (savaştan) geri kalanlar oturup-kalmalarına sevindiler ve Allah yolunda mallarıyla ve canlarıyla cihad etmeyi çirkin görerek: "Bu sıcakta (savaşa) çıkmayın" dediler

17- Tevbe [86-]"Allah'a iman edin, O'nun elçisi ile cihada çıkın" diye bir sûre indirildiği zaman onlardan servet sahibi olanlar, senden izin isteyip: "Bizi bırakıver, oturanlarla birlikte olalım" dediler

18- Tevbe [88-]Ama Resul ve onunla birlikte olan mü'minler, mallarıyla ve canlarıyla cihad ettiler; işte bütün hayırlar onlarındır ve kurtuluşa erenler onlardır

19- Nahl [110-]Sonra gerçekten Rabbin, işkenceye uğratıldıktan sonra hicret edenlerin, ardından cihad edip sabredenlerin (destekçisidir)

20- Muhammed [20-1]İnananlar: "Keşke bir sure indirilse de cihada çıksak" derlerdi Fakat kesin anlamlı bir sure inip, orada savaş zikredilince, kalplerinde hastalık olanların, ölüm korkusuyla bayılmış kimselerin bakışları gibi, sana baktıklarını gördün Oysa onlara itaat etmek ve uygun olanı söylemek yaraşırdı İş ciddileşince Allah'a verdikleri anda doğruluk gösterselerdi, onların iyiliğine olurdu

Alıntı Yaparak Cevapla

**_Cihad_Ayetleri_**

Eski 08-04-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

**_Cihad_Ayetleri_**

kardeşşimdi bunları okuyurz da neden ben başka şey anlıyorum bir digeri başka şey anlıyor ayetler gayet açıkbugun İslam devleti olmayan bir ulkenin askeri nasil ben cihad ediyorum derve ya nasil mucahidlere terorist denir, radikal denir anlamıyorumasılnda bu soyeleyenler evlerinde sıcak yorgan dosekteevi ailesi colugu cocugune cihad dusnsun

aciyor kafirlerin kanalini ha bombali saldirgan bilmem kac tane cocuk kac tane yasliyi oldurdusubhanallah bole dusncede musluman mi olursonra geliyor yok vehhabidiryok radikaldir cihacidirpeki sen nesin derler adama?

sen aileni, colugnu cocugnu, karını, makamını bırakıpAllah için savaşırmısın? neyse benim içim doluAllah razı olsun ayetler için

Alıntı Yaparak Cevapla

**_Cihad_Ayetleri_**

Eski 08-04-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

**_Cihad_Ayetleri_**

Azerbaycan_li´isimli üyeden Alıntı

kardeşşimdi bunları okuyurz da neden ben başka şey anlıyorum bir digeri başka şey anlıyor ayetler gayet açıkbugun İslam devleti olmayan bir ulkenin askeri nasil ben cihad ediyorum derve ya nasil mucahidlere terorist denir, radikal denir anlamıyorumasılnda bu soyeleyenler evlerinde sıcak yorgan dosekteevi ailesi colugu cocugune cihad dusnsun

aciyor kafirlerin kanalini ha bombali saldirgan bilmem kac tane cocuk kac tane yasliyi oldurdusubhanallah bole dusncede musluman mi olursonra geliyor yok vehhabidiryok radikaldir cihacidirpeki sen nesin derler adama?

sen aileni, colugnu cocugnu, karını, makamını bırakıpAllah için savaşırmısın? neyse benim içim doluAllah razı olsun ayetler için

Herkes herşeyi dilediği gibi anlıyorOrtam geriliyor

Ayetler gayet açık ve net

Rabbim razı olsun sizdenSohbeti dinliyorum

Allah razı olsun çok güzel anlatmış kardeşimiz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com