Ailemiz Ve Bu Ailede Bize Düşenler |
08-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ailemiz Ve Bu Ailede Bize DüşenlerDeğerli kardeşlerim,merhaba sizlerle önemli bir konuda konuşmak ve fikirlerinizi almak istiyorumMalumdurki günümüz şartlarında evlat yetiştirmek çok zor oldu istediğimiz şekilde ahlak kurallarına riayet eden dinine bağlı bir evlat yetiştirmek zor olsada bizlerde düşen elimizden geleni yapmak ve bu uğurda her türlü fedakarlığı göze almaktırBen sizlerden evlerimizde çevremizde genç nesille ilgili sorunları,bu sorunların çözüm yollarını evladımıza doğruları anlatırken hangi metodu kullanmamız gerektiğini,çocuğumuzla olan davranış biçimlerimizi konuşmak ve bilmeyen kardeşlerim için öğretme mahiyetinde olmasını varsaki muhakkak vardır bizlerde eksiklerimizi tamamlamak istiyorumBu konuyla ilgili sadece ve sadece şahsi görüşlerimizi yazalım hiç bir alıntı yapmadan sadece bizeait fikirler olsun isteyen varsa çocuklarıyla ilgili problemleri paylaşsın buna çözüm yolu arayalım ve elimizden geldiğince birbirimize yardımcı olmaya gayret gösterelimŞunuda eklemeden geçemeyeceğim üye kardeşlerimin açtıkları forumlar vardı benim bildiğim 3 tane forum olması gerek ,onların forumlarıda elbette çok değerli ama bizler oralarda sadece paylaşımları yazdık burda kendi görüşlerimizi yazmak istiyorumVe bu formun bir kaçgünlük konuşulup geçilecek bir forum olmayacağına inanıyorumŞimdiden katkılarınız için değerli fikirlerinizi paylaştığınız için sonsuz teşekkürler RABBİM YAR VE YARDIMCINIZ OLSUNSELAM VE DUA İLE |
08-04-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ailemiz Ve Bu Ailede Bize DüşenlerDeğerli kardeşlerim biz anne ve babalar herşeyin en güzelini yapmaya çalıştığıız halde evladlarımızın her istediklerini yapmaya çalıştığımız halde onları eksiksiz bıraktığımız halde acaba neden evlatlarımız istediğimiz kıvamda olmuyor hatamız nerde eksik veya fazlamı yapıyoruz bazı şeyleri acizane fikrime göre kardeşler bizler orta yolu bulamıyoruz ya çok disiplinli yada çok esnek davranıyoruz çok diisplin çocuğumuzu arsız yapar bir yasaklanan bir şey her daim ilgi çekici olmuştur bu nedenle uygunsuz bazı durumları çocuğumuza yasaklayarak değilde onunla birebir aynı ortamda o durumun ne kadar uygunsuz ve zararlı olduğunu anlatarak öğretmeliyiz mesela şu bazı babalar çocuklarının sigara içmesine şiddetli karşıdırlar iyi belkide güzel bir davranış ama bu baba kendi elinde sigarasıyla çocuğuna yasak koyuyorsa bu bir tezattır eğer bir şey sakıncalı ise bize ve evladımızada aynı derecede sakıncalıdır bizler evlatlarımızı sanki emrimize amade bir köle gibi görmemeliyiz oda rabbimizin yarattığı özgür iradesini kullana bilme özelliği olan bir kuldur bu nedenle evladımıza yasaklar koymayı değilde yanlışı isbatlayarak gösterip buna çocuğumuzu inandırmaktır |
08-04-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ailemiz Ve Bu Ailede Bize Düşenlerzerda yazdı: Değerli kardeşlerim biz anne ve babalar herşeyin en güzelini yapmaya çalıştığıız halde evladlarımızın her istediklerini yapmaya çalıştığımız halde onları eksiksiz bıraktığımız halde acaba neden evlatlarımız istediğimiz kıvamda olmuyor hatamız nerde eksik veya fazlamı yapıyoruz bazı şeyleri acizane fikrime göre kardeşler bizler orta yolu bulamıyoruz ya çok disiplinli yada çok esnek davranıyoruz çok diisplin çocuğumuzu arsız yapar bir yasaklanan bir şey her daim ilgi çekici olmuştur bu nedenle uygunsuz bazı durumları çocuğumuza yasaklayarak değilde onunla birebir aynı ortamda o durumun ne kadar uygunsuz ve zararlı olduğunu anlatarak öğretmeliyiz mesela şu bazı babalar çocuklarının sigara içmesine şiddetli karşıdırlar iyi belkide güzel bir davranış ama bu baba kendi elinde sigarasıyla çocuğuna yasak koyuyorsa bu bir tezattır eğer bir şey sakıncalı ise bize ve evladımızada aynı derecede sakıncalıdır bizler evlatlarımızı sanki emrimize amade bir köle gibi görmemeliyiz oda rabbimizin yarattığı özgür iradesini kullana bilme özelliği olan bir kuldur bu nedenle evladımıza yasaklar koymayı değilde yanlışı isbatlayarak gösterip buna çocuğumuzu inandırmaktır ben orta okulda çok asi bi çocuktum anneme babama çektirmediğim kalmamıştı ve allahım beni bağışlasın saçma sapan sorular sorardım allah bizi yaratdı onu kim yaratdı gibi annem çok inançlı bi insan hep sabrederdi bana anlatmaya çalışırdı herşeyi konuşmak isterdi liseya başladığım sene sıkıntılarım oldu sigara içtim ona bile babam katıdır öldürür duyarsa derken babama yakalandım gene oturup konuştular yalnışlığını anlatdılar bildiğimi okudum lise1 senemde bi rüya gördüm anlatsam belki kimse inanmaz ondan sonra namaza başladım okuyup araştırmaya başladım herşeyi öğrendim ondan sonra o kadar pişman oldumki insan öyle zamanlar yaşıyoki kendini dünyaya getirenden utanıyo yaradanını inkar ediyo eğer anne ve babalarımız bizim gibi düşüne bilirsin hiç bi sorun kalmaz inanın lisede bile hiç bi arkadaşa ihtiyacım olmadı hep annem arkadaşım olduçoğu arkadaşım kıskandı ama ablacım çocuklarında anne babayı anlaması gerekiyo şu bi gerçek biz anne ve babalarımızı ne kadar üzsekte canımız yandığında başımıza bişey geldiğinde yanımızda ilk onlar oluyo ALLAH tüm anne ve babaları korusun onları başımızdan eksik etmesin inşallah (anlatmak istedim belki uzun oldu ama paylaşmak istedim) |
08-04-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ailemiz Ve Bu Ailede Bize DüşenlerSEVVAL MİNA KARDEŞİM çocuklukta ve ergenlik dönemlerinde hepimizin uaf tefek hataları olmuştur ama senin öyle üzülecek bir durumun olduğunu düşünmüyorum çünkü iyi bir aileden geldiğine eminim senin yaşadıkların herkesin yaşayabileceği türden şeyler önemi olan şudurki ailenin sıgara içtiğini bildiği halde sana kaba davranmamış ve yanlış bir yönlendirme olmamış olmasıdır rabbim seni hiç bir zaman doğru yoldan ayırmasın selam ve dua ile |
|