Medreseye Gidelim Allah'ı Memnun Edelim |
08-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Medreseye Gidelim Allah'ı Memnun EdelimSelamün aleyküm, abilerim ablalarım minimum kardeşlerim Allah teala hazretlerinin izni ile tekrardan aranıza katılmış buluNmaktayımey aile cemaatim nasılsınız iyisiniz inşaallah Rabbim sizleri en derin muhabbetiyle kuşatsıne artık konumuza geçebilirim konumuz islamiyeti hakkıyla öğrenip yaşamak ile ilgili bir dergiden okuyup sizlere aynen aktarmak istedim umarım ki beğenirsiniz saygılarımla Hamd alemlerin sahibi olan ALLAH'a mahsustur Sonsuz salatlar ve selamlar Efendimiz Hz Muhammet Mustafa (sav)'ya, ailesine ve ashabının üzerine olsun “Bu din garip başladı ve garip bitecektir Gariplere müjdeler olsun” Özellikle, bu ahir zamanda, dini mübin-i İslam için her şeyini feda etmeye hazır olan, gecesini gündüzüne katan ve her türlü mücadeleyi veren, tembellik yapmadan, gevşeklik göstermeden, zulme boyun eğmeden, her türlü korku ve kışkırtmalara rağmen geri adım atmayan müminlere müjdeler olsun Bir kere geldik dünya'ya ve gidiyoruz Öyle bir gidiş ki, dönüşü olmayan bir gidiş “O, gün mücrimler, boyunları bükük olduğu halde,ALLAH'a şöyle seslenecekler; "Ey bizim Rabbimiz biz gördük ve işittik, bizi tekrar dünya'ya gönderde salih amel işleyelim, muhakkak ki biz yakinen inandık" (Secde suresi 12 ayet) ALLAH'ım cümlemizi böyle olmaktan muhafaza etsin (Amin) Efendimiz (sav) ve ashabının (dava arkadaşlarının) hayatına baktığımız zaman, zerre kadar taviz vermeden bir milim dahi geri adım atmadan dini mübini islam için her türlü mücadeleyi vermişler Cahillik başa bela, ama hangi cahillik? Kuran cahilliği, Hadis cahilliği, Tefsir cahilliği, Fıkıh cahilliği, Akaid cahilliği ve Tasavvuf cahilliği İşte bunlardan habersiz olan, uzak olan Müslümanların; "Nasıl ki, deve'nin iğne deliğinden geçmesi imkansız ise, Müslümanların da başarılı olmaları öyle imkansızdır!" Tarih bunun örnekleriyle doludur! Ve hemen size bir ayet okuyayım Üzerimizde sonsuz nimetleri olan ALLAH (cc) buyuruyor ki; "İçinizden iman edip, salih amel işleyenlere üç şey söz veriyorum 1-) Önceki ümmetleri yeryüzüne halife kıldığım gibi sizi de yer yüzüne halife kılacağım 2-) Razı olduğum İslam dinini (Tüm dünya'ya) yayacağım 3-) Yaşadığınız korkuların tamamını emniyete çevireceğim" Evet ALLAH söz veriyor Ama şartı var? İman ve ameli salih! Peki imanı ve ameli salihi nereden öğreneceğiz? Geride söylediğim gibi Kur’an, Hadis, Tefsir, Fıkıh, Akaid ve Tasavvuf'tan öğreneceğiz! Peki bunları bize kim öğretecek? Bunları bize Kur’an-ı, Hadisi, Tefsiri, Fıkıh’ı, Akaidi ve Tasavvufu bilen hocalar öğretecek! Peki bu hocalara nasıl ulaşacağız? Çok kolay! Mahallende bir medrese varsa hemen o medreseye gidip orada ki hocadan öğrenebilirsin! Eğer mahallende medrese yoksa, acilen etrafındaki müslümanlarla beraber bir mücadele içine girip, hemen bir erkek ve bir kız medresesi açmanız lazımdır! Dini mübini islamı öğrenmek ve yaşamak için herkesi oraya seferber edelim! "Unutmayalım ki kurtuluş, ALLAH'ı memnun etmekle olur" ALLAH'ım cümlemizi muvaffak etsin (Amin) bahattin kabak |
|