Yalancı Eşşek |
08-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yalancı EşşekKızılderinin teki bizonlarını otlatıyormuş Derken bir cow-boy gelmiş sormuş: - Köpek senin köpeğin mi? - O köpek benim olmak! - Onunla konuşabilir miyim? - Köpek konuşamamak! Cow-boy köpeğe yaklaşır - Nasılsın? - Fena değil! (Kızılderili şaşkın) - Bu kızılderili senin sahibin mi? - Evet - Sana iyi davranıyor mu? - Evet,çok iyi Günde iki kez tuvalet için dolaştırıyor, bana yemek veriyor ve benimle oynuyor (Kızılderili bu arada kafayı yemektedir) Cow-Boy kızılderiliye sorar - Bu at senin atın mı? - O at benim olmak! - Onunla konuşabilir miyim? - At konuşamamak! Cow-boy ata yaklaşır - Nasılsın? - Fena değil! (Kızılderili daha da şaşkın) - Bu kızılderili senin sahibin mi? - Evet -Sana nasıl davranıyor? - İyi Bana hergün gerekli yürüyüşleri yaptırıyor,fazla yük bindirmiyor, günde 2 kere ve her terlememden sonra terimi siliyor, ve içinde yiyecek ve yataklık olan ufak bir ahır inşaa ediyor (Kızılderili ne gözlerine ne de kulaklarına inanmaktadır) Cow-Boy tekrar kızılderilinin yanına gelir - Bu dişi eşek senin mi? - Eşek benim olmak, konuşmak ama çok yalan söylemek |
|