Kabirden Kalkarken |
08-03-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabirden KalkarkenHz Muaz, Nebe suresinin (Sura üflendiği gün takım takım kabirlerden kalkıp Mahşere geleceksiniz) mealindeki 18 ayet-i kerimenin tefsirini Peygamber efendimize sormuş ve şu cevabı almıştır: (Kıyamette ümmetim 12 sınıf olarak haşredilecektir: 1- Kabrinden karnı yılan ve akreplerle dolu haşredilecek olan, zekât vermiyen 2- Domuz suretinde haşredilecek olan, namaza gevşeklik gösteren 3- Ağzından kan gelerek haşredilecek olanlar, alış-verişte yalan söyleyip aldatanlardır 4- El ve ayakları kesik haşredilecek olan, komşularına eza edendir 5- Leşten daha pis kokar hâlde haşredilecek olanlar, ALLAHü teâlâdan korkmayıp gizlice günah işleyendir 6- Dili kesik haşredilecek olan, yalan söyleyen, yalancı şahidliği yapan 7- Dilsiz haşredilecek olan, haklı bir şahidliği yapmıyan 8- Avret yerinden irin akarak haşredilecek olan, zina eden 9- Karnı ateşle dolu haşredilecek olan, haksız yere yetim malı yiyen 10- Yüzleri kızarmış; gözleri yerinden fırlamış; dişleri öküz boynuzu gibi sivrilmiş; dudağı karnına, karnı da uyluğuna sarkmış bir şekilde haşredilecek olanlar, içki içenlerdir 11- Cüzzamlı, baraslı haşredilecek olan, ana-babasına asi olan 12- Yüzü dolunay gibi haşredilecek olan, Sıraı şimşek gibi geçip, iyi işler yapan, namazı cemaatle kılan ve günaha tevbe edip ölendir) [Tibyan] Burada bildirilenler, günah işleyip de tevbe etmeden ölenler içindir Tevbe edenler veya sevabı günahından daha fazla olan kimseler o şekilde haşredilmezler (Hac edip de, beni ziyaret etmiyen bana cefa etmiş olur) [M Ledünniyye] (Beni vefatımdan sonra ziyaret eden, hayatımda ziyaret etmiş gibidir) [Beyhekî] (Kabrimi ziyaret edene, şefaatim vacip olur) [İbni Huzeyme] (Sadece beni ziyaret için gelene kıyamette şefaat etmem vaciptir) [Taberânî] (İmkânı varken, beni ziyarete gelmiyen, bana cefa etmiş olur) [İNeccar] (Sevap umarak beni ziyaret eden, kıyamette bana komşu olur) [M Ledünniyye] YA RABBİ Sen mahşer gününde yüzü ak olanlardan eyle bizileri… SEN RAHMAN VE RAHİMSİNSEN TÖVBELERİ KABUL BUYURANSIN Amin |
Kabirden Kalkarken |
08-03-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabirden Kalkarken1- Kabrinden karnı yılan ve akreplerle dolu haşredilecek olan, zekât vermiyen 2- Domuz suretinde haşredilecek olan, namaza gevşeklik gösteren 3- Ağzından kan gelerek haşredilecek olanlar, alış-verişte yalan söyleyip aldatanlardır 4- El ve ayakları kesik haşredilecek olan, komşularına eza edendir 5- Leşten daha pis kokar hâlde haşredilecek olanlar, ALLAHü teâlâdan korkmayıp gizlice günah işleyendir 6- Dili kesik haşredilecek olan, yalan söyleyen, yalancı şahidliği yapan 7- Dilsiz haşredilecek olan, haklı bir şahidliği yapmıyan 8- Avret yerinden irin akarak haşredilecek olan, zina eden 9- Karnı ateşle dolu haşredilecek olan, haksız yere yetim malı yiyen 10- Yüzleri kızarmış; gözleri yerinden fırlamış; dişleri öküz boynuzu gibi sivrilmiş; dudağı karnına, karnı da uyluğuna sarkmış bir şekilde haşredilecek olanlar, içki içenlerdir 11- Cüzzamlı, baraslı haşredilecek olan, ana-babasına asi olan SeLamun aleykum kardes paylasım için tesekkürlerr Allah bizleri günaha düşmekten korusun ,, burada zikrediLen kötü amelleri yapmaktan korusun selam ve dua ile |
|