Arkamdan Ağlama |
08-02-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Arkamdan AğlamaEsselamu aleyküm Arkadaşlar bu alıntı şiiri 13 Kasım 1980 tarihinde vefat eden Mehmet Zahid KOTKU ks Hz Nefsin Terbiyesi kitabını aldığımda okumuştum ve benim için çok güzel bi şiir Damadı Mahmud Esad Coşan Hoca efendi allah onlardan razı olsun bikaç sene evvel vefat etti Rabbul alemin makamlarını alii eylesin bizlerede şefaatlerini nasip eylesin Bu vesileyle Rabbul alemin bütün Allah dostlarından razı olsun ve makamlarını yüceltsin, bizleride onların şefaatlerinden ayırmasın Arkamdan Ağlama Öldüğüm gün tabutum yürüyünce Bende bu dünya derdi var sanma! Bana ağlama, Yazık, yazık! Vah, vah! deme! Şeytanın tuzağına düşersen vah vahın sırası o zamandır Yazık yazık asıl o zaman denir Cenâzemi gördüğün zaman Elfirak, elfirak! deme! Benim buluşmam asıl o zamandır Beni mezara koyunca elvedâ demeğe kalkışma! Mezar cennet topluluğunun perdesidir Mezar hapis görünür amma, Aslında canın hapisten kurtuluşudur Batmayı gördün ya, doğmayı da seyret! Güneşle aya batmadan ne ziyan gelir ki? Sana batma görünür amma Aslında o doğmadır, parlamadır Yere hangi tohum ekildi de yetişmedi? Neden insan tohumu için Bitmeyecek, yetişmeyecek zannına düşüyorsun? Hangi kova suya salında da dolu olarak çekilmedi? Can Yusufun kuyuya düşünce niye ağlarsın? Bu tarafta ağzını yumdun mu, o tarafta aç! Çünkü artık hay-huy'un, Mekânsızlık aleminin boşluğundadır |
|