![]() |
Kara Günler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kara GünlerKara günler Hala ürperirim o ne kara gün Allah demek yasak idi daha dün Nice mümin vurulmuştu zincire Kur’an-ı Kerim’i okuyor diye Bunlardan biri de muhterem hocam O da çekti nice elem nice gam Çünkü bize Kur’an okutuyordu Lakin sarmış idi karanlık yurdu Onu ihbar etmiş mürtedin biri Demiş yok edelim gericileri Kur’an okumak ne Allah demek ne Arapça yasaktır Türk milletine Vatana ihanet ediyor bunlar Bizim dincilikle ne işimiz var Yirminci asırda yaşıyoruz be Neden hala okuyoruz elif be Bu şekilde ihbar eylemiş bizi Düşman sayıyordu o hepimizi Bir şeyden habersiz ders okuyorduk Hocamız önünde on on beş çocuk Ansızın içeri girdi bir adam Dedi yakaladım sizleri hocam Kanuna itaat etmiyor musun Zehirleme artık bunları olsun Yasak değil midir Kur’an okumak Din nemize gerek bi Türk’ü ancak Hoca dedi ki dur ne oldu sana Ceza mı verilir ders okutana Bizi meşgul etme çünkü zaman dar Verilecek daha nice dersler var Adam dedi ki e gerici hoca Bırakır mıyım ben seni acaba Şimdi karakola gideceğiz hep Bu çocuklara da sen oldun sebep Hoca dedi İslam değil misin sen Adam dedi Türk’üm Türk oğluyum ben Adam dedi çabuk yola ol revan Şunu iyi bil ki suçlusun heman Çıkar bakayım sarığını cübbeni Edeyim aleme maskara seni Rabbin kitabını okutuyorum Bunun için insan olur mu mahkum Adam dedi dırdır etme ey hoca Durumu anlattım sana kısaca Bütün devrimlere ihanet ettin Çekeceği nedir sizden milletin Başladı hocaya yumruk atmaya Artık olan olmuş idi hocaya Ne yapalım nasıl edelim derken İçeriye muhtar girmez mi hemen Muhtar bu işe şaşırıp kaldı Hocayı adamın elinden aldı Dedi ey ahbap ne oldu sana Dayak mı atılır yaşlı adama Biz okuruz okuturuz kime ne Baskı yapılır mı vicdana dine Hocayı dövmek nerde görülmüş Bu ne hayasızlık bu nasıl iş O adam dedi ki ben emir aldım Elbette burayı basacak idim Din afyon misali zehirler bizi Arap mı edelim biz kendimizi Bu hocalar yok mu, düşman vatana Keserim bunları verseler bana Bunun üzerine dedi ki muhtar Sana olsun yüz bin defa yazıklar Demek bunun için geldin buraya Utanmadan dayak attın hocaya Vay seni Allahsız devrim yobazı Demek kaldıralım sünneti farzı Allah demek zillet olsun öyle mi? Peki kim yarattı bütün alemi O adam muhtara dedi ki eğer Sen hocadan daha yobazsın meğer Seni bir de tutup muhtar yapmışlar Elde senden ala niceleri var Şimdi gidiyorum kaymakama ben Bana burada kafa tutmayı öğren Böyle söyleyerek gitti o adam Sözüne inanmış onun kaymakam Derhal göndermiş beş on jandarma Böyle adalet olur mu amma Ne kadar Kur’an-ı kerim var ise Toplayıp attılar onu ateşe Alev alev yandı Rabbin kitabı Yok dinsin utanması hicabı Aklımız ermiyor, çocukluk bu ya Kendi kitabımı sakladım güya Kolumdan tuttu mürtedin biri Dedi ki getirin bana zinciri Bağlayın şunu elden ayaktan O da nasibini alsın dayaktan Bundan öte artık başladı dayak Ne el kaldı sağlam ve ne de ayak Hocanın haliyse yürek acısı Şu zihniyete bak yüzler karası Hıçkıra hıçkıra ağladı hocam El açıp dedi ki yetiş ey mevlam Düşsün mü yerlere Kur’an-ı mübin Çiğnensin mi ayet, çiğnensin mi din Bu ne bela bu ne tufan ya Rabbi Bu ne zulüm bu ne vahşet ya Rabbi Sanki Ebu Cehil kudurmuş yine Saldırı Kur’an’a saldırır dine Hortladı mı bilmem devr-i cehalet Nefes aldırmıyor binlerce mürtet İlahi bunaldık kimsesiz kaldık İmdadımıza sen yetiş artık Bizlerin sendedir bütün ümidi İnayet bekliyor mazlumlar şimdi Aradan geçmişti tamam bir sene Bir kere bakınız Hakkın işine Öyle bir dert verdi Allah’ın ona Nüzul verdi onun iki koluna Her iki kolu da onun kurudu Kur’an onu yerden yerlere vurdu Kur’an’ı ateşe atan o kişi Dilenmekte buldu artık o işi … Bu hadise 1946 senesinde zuhur etti ![]() Ben o zamanlar 7-8 yaşlarında bir çocuktum ![]() Kur’an’ı hıfza çalışıyordum ![]() Milli şef dönemindeki bu olaya bizzat şahidim ![]() Mustafa Necati Bursalı – Osman Reis Camii İmamı ve Hatibi – İstinye … (Bu şiir ve dipnot, Hüseyin Halveti’nin Maruf-u Kelam adlı kitabının 223-226 ![]() |
![]() |
![]() |
|