Tatlı Çeşitleri - Hurmalı Baklava |
08-03-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tatlı Çeşitleri - Hurmalı BaklavaMalzemeler: - 5 adet milföy hamuru, - 250 gr hurma, - 100 gr ceviz, - 2 su bardağı toz şeker, - 1,5 su bardağı su, - 1 yumurta sarısı Yapılışı: Milföy hamurlarını 4 eşit kare parçaya bölün Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp, cevizle birlikte robotta çekin Her milföy parçasının üzerine birer tatlı kaşığı hurmalı iç koyup, bohça şeklinde kapatın Üzerine yumurta sarısı sürüp, 180°C fırında kızartın Toz şekerle suyu kaynatıp şurup hazırlayın Soğutun Fırından çıkan tatlının üzerine döküp soğuyunca servis yapın Afiyet olsun |
|