Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baklava, çeşitleri, hurmalı, tatlı

Tatlı Çeşitleri - Hurmalı Baklava

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tatlı Çeşitleri - Hurmalı Baklava



Malzemeler: - 5 adet milföy hamuru,

- 250 gr hurma,

- 100 gr ceviz,

- 2 su bardağı toz şeker,

- 1,5 su bardağı su,

- 1 yumurta sarısı

Yapılışı:

Milföy hamurlarını 4 eşit kare parçaya bölün Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp, cevizle birlikte robotta çekin Her milföy parçasının üzerine birer tatlı kaşığı hurmalı iç koyup, bohça şeklinde kapatın Üzerine yumurta sarısı sürüp, 180°C fırında kızartın Toz şekerle suyu kaynatıp şurup hazırlayın Soğutun Fırından çıkan tatlının üzerine döküp soğuyunca servis yapın


Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.